• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Henkilökuva: Hymyilevä Sanni, jonka housuissa olevat vesipullot osoittavat painonpudotuksen tulokset.

Sanni Vihriälä laihduttaa Nutrilett-tuotteilla

 

 

Kun kahden pienen lapsen äiti, 30-vuotias Sanni Vihriälä aloitti jälleen yhden laihdutuskuurin, hän päätti, että tällä kertaa paino putoaa pysyvästi ja samalla myös elintavat muuttuvat.

172 senttinen Vihriälä painoi ensimmäisen raskauden jälkeen lähes 100 kiloa.

– Raskauksien välillä laihdutin 84 kiloon vähentämällä syömistä, mutta siten paino nousi taas. Tällä kertaa haen kokonaisvaltaista elämänmuutosta, johon kuuluu myös uusi suhtautuminen ruokaan sekä liikunta. Tämän laihdutuskuurin jälkeen en aio enää lihoa, Vihriälä toteaa.

– Pysyvä elintapojen muutos on minulle tärkeää paitsi siksi, että haluan näyttää lapsilleni hyvää esimerkkiä, mutta haluan myös elää terveenä mahdollisimman pitkään.

Nyt Vihriälän tavoite on saavuttaa 69 kilon paino.

– Mutta en laita vastaan vaikka paino putoaisi enemmänkin, Vihriälä naurahtaa. Tärkeintä on silti hyvä ja tasapainoinen olo.

– Vuosien varrella on kuitenkin tullut ostettua muutamia ”tavoite-vaatteita”, jotka eivät ole mahtuneet päälle edes ostohetkellä. Varsinkin yhden ulkomailta ostamani valkoisen paidan haluaisin vielä joku päivä laittaa ylleni. Paras palkinto on silti laihdutuskuurin lopussa odottava onnistumisen tunne.

Tällä hetkellä hän on vanhempainvapaalla.

– Arki pyörii lasten ympärillä ja silloin helposti lipsahtaa syömään mitä sattuu, milloin sattuu. Päätin, että opettelen syömään säännöllisesti ja jätän pois napostelut. Siksi otin käyttööni Nutrilett VLCD-tuotteet ja -ateriankorvikkeet.

– Aikani on edelleen kortilla, mutta Nutrilett-aterioilla saan nopeasti ja helposti ne ravintoaineet mitä tarvitsen ja opin pienentämään annoskokoja sekä syömään säännöllisesti.

Vihriälä aloitti laihdutuksen syömällä kahden Nutrilett All in One -paketin tuotteet totuttautuen samalla pienempiin annoskokoihin ja säännölliseen syömiseen. Tämän jälkeen hän korvasi kaikki päivän ateriat Nutrilett VLCD-valmisteilla.

– VLCD-valmisteiden käytön myötä olen nähnyt ruokailutottumukseni täysin uudessa valossa. Huomasin ensimmäisten päivien aikana miten iltapainotteista syömiseni on ollut ja kuinka paljon söin päivän aikana vain mielenjohteesta, en nälästä.

– Eräs ystäväni ihmetteli miten poskeni ovat ”hävinneet” viikossa. Painoni on pudonnut todella nopeasti. Nykyään on aivan ihanaa käydä aamulla vaa’alla ja huomata, että paino on taas tippunut tai ainakin pysynyt samassa. Suunta on puntarilla nyt alaspäin ja elämänlaadussa ylöspäin.

– Ruoasta ja sen laadusta on tullut minulle koko ajan tärkeämpää ja se on mielestäni oleellista elämäntapojen muutoksessa. Vielä reilu kolme vuotta sitten saatoin syödä yhdeltä seisomalta kokonaisen suklaalevyn, mutta en tekisi sitä enää. Toki voi ja pitääkin herkutella välillä, mutta herkutkin voivat olla laadukkaita ja annoskoot järkeviä. Ja vaalean leivän olen jättänyt ruokavaliostani lähes kokonaan pois.

Urheilua unohtamatta

 

– Tiedän, että pystyisin laihtumaan vain vähentämällä syömistä. Paino taas ei putoa pelkästään kuntoilemalla jos ruokavalio on rempallaan. Haluan tällä kertaa tehdä molemmat: laihduttaa ja liikkua. Liikunta lisää niin paljon henkistä hyvinvointia, että se on vaivan arvoista.

– Käyn kuntosalilla ja ohjatuissa jumpissa vähintään kolme kertaa viikossa. On ollut mielenkiintoista huomata miten paljon jo muutaman kilon pudotus on vaikuttanut jumppaamiseenkin. Esimerkiksi pilates-tunnilla liikkeet tuntuvat aivan toiselta, kun navan saa oikeasti vedettyä kohti selkärankaa.

– Jos mieheni voi olla kotona lasten kanssa, menen kuntoilemaan useamminkin. Onneksi kuntosalilla on myös lapsiparkki, joten aina ei tarvitse edes sovittaa yhteen aikatauluja puolison kanssa.

– Lisäksi käyn kävelyllä, sillä on hyvä saada myös raitista ilmaa. Tavoitteenani on juosta joskus pidempi lenkki vaikka tällä hetkellä jaksan juosta vasta muutaman lyhtypylvään välin.

Vihriälä muistuttaa myös hyötyliikunnan hyödyistä, jolla kunto kohoaa ihan huomaamatta.

– Olen repinyt puunrankoja mökillä. Kaloreita paloi varmasti paljon myös silloin kun kaadoin mökin remontin yhteydessä kokonaisen seinän, hän nauraa.

– Tärkeintä laihdutuksessa on oma päätös. Nykyään lähden spontaanisti vaikka kauppaan kävellen, ainaisen autoilun sijan.

 

Seuraa Sannin elämänmuutosprojektia Kurvit kunnossa -blogin tai Twitterin kautta. Sanni vierailee myös Nutraajien Facebook-ryhmässä

Twitter: @KurvitKunnossa

www.facebook.com/NutrilettSuomi

Nutraajat-pudottaja yhteisö Facebookissa

Aiheeseen liittyviä artikkeleita