Kuusi kysymystä Nutrilett Challenge -valmentajalle

Nutrilett Challenge -valmentaja Anne toimii tukena, antaa neuvoja ja kannustaa Nutrilett Challengen aikana Nutrilett Pudottajat-Facebook-ryhmässä. Alta löydät kuusi kysymystä, jotka esitimme Annelle. Kysyimme mm. painonpudotuksesta & motivaatiosta sekä mitä kannattaa ottaa huomioon Nutrilett Challengen aikana.

Nutrilett Challenge -valmentaja Anne

Mitä on tärkeää ottaa huomioon Nutrilett-haasteen aikana? 

Muista aloittaa valmistautuminen jo hyvissä ajoin. Kerro perheelle ja ystäville, että olet lähdössä mukaan haasteeseen. Muista siivota kaapeista kaikki herkut ja epäterveelliset ruoat. Huolehdi, että jääkaapissa on aina tuoreita vihanneksia ja muita sallittuja ruoka-aineita. On myös tärkeää kirjoittaa paperille syyt ja tavoitteet, miksi lähdet mukaan Nutrilett-haasteeseen. Kiinnitä paperi tämän jälkeen kiinnittää esim. jääkaapin oveen. Näin se muistuttaa sinua joka päivä, minkä takia lähdit mukaan muutokseen. 

Miksi suosittelet ihmisiä liittymään Facebookin Nutrilett Pudottajat-ryhmään? 

Nutrilett Facebook-ryhmässä on positiivinen henki ja siellä saa paljon vertaistukea muilta nutraajilta. Voit kysyä tuotteista, resepteistä, arjen vinkeistä yms. Myös omien kokemusten jakaminen on tärkeää. Olen mukana vastaamassa kysymyksiin ja tsemppaamassa pudottajia.  

Mikä on suosikki Nutrilett-tuotteesi ja miksi? 

Tykkään Nutriletin smoothiesta, erityisesti suklaa on lempimakuni. Smoothien on helppo ottaa mukaan evääksi, kun lähtee esim. harrastuksiin.  

Miten motivoit valmennettaviasi laihtumaan? 

Puhun omille valmennettaville aina elämäntapamuutoksesta, joka tulee pysymään koko loppuelämän. Nutrilett-haaste ja VLCD-kuuri on loistava tapa käynnistää tämä muutos, mutta tärkein työ lähtee liikkeelle, kun haaste loppuu. Uusien elämäntapojen omaksuminen vie varmasti oman aikansa, mutta ainoastaan pysyvillä muutoksilla saavutetaan pysyviä tuloksia. Arjen pienet valinnat ratkaisevat yleensä suuremman kuvan; otatko välipalaksi suklaata vai hedelmiä.  

Parhaat neuvosi motivaation ylläpitämiseen VLCD-kuurin aikana? 

Pysy positiivisena, muista kehua ja kiittää itseäsi onnistumisista. Puhu itsellesi kannustavasti ja näe mielessäsi onnistunut lopputulos. Jos tulee repsahduksia, se ei haittaa, vaan palaa takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan, virheestä viisastuneena. Ota itsellesi pieniä välitavoitteita ja kun pääset näihin, palkitse itsesi esim. uusilla treenivaatteilla tai hieronnalla. Mikä sinulle on motivoivin palkinto?  

Terveisesi kaikille painonsa kanssa kamppaileville? 

Muistakaa, että pienikin muutos on hyvä muutos! Elämäntaparemontti ei tarkoita sitä, että muutat kerralla kaiken. Se on pieniä valintoja arjessa, joiden avulla pystyt muuttamaan omia tapoja. Muutosten tekemiseen pitää antaa aikaa, jotta tulos olisi pysyvä. Nutrilett-haaste ja VLCD-kuuri on oiva keino aloittaa, mutta suurin työ tehdään sen jälkeen, ihan siinä perusarjessa. Jokainen meistä pystyy muutokseen, kun vaan motivaatio on kunnossa.  

 

Suosikit