20 VINKKIÄ VLCD-LAIHDUTTAJALLE

20 VINKKIÄ VLCD-LAIHDUTTAJALLE

Tutkimusten mukaan VLCD-menetelmä (Very Low Calorie Diet) motivoi laihduttamaan nopeiden tuloksien ansiosta. Lisäksi laihduttaminen onnistuu todennäköisemmin silloin kun kiloja lähtee nopeasti heti alussa.
 1. Suhtaudu VLCD-kuuriin starttilaukauksena elämäntaparemontille.
 2. Tee itsellesi selväksi omat motiivisi painonpudotukseen. Terveys? Jaksaminen? Ulkonäkö? Muiden miellyttäminen tai painostus johtaa harvoin pysyviin tuloksiin.
 3. Noudata tarkoin VLCD-kuurista annettuja ohjeita. Näin elimistö pysyy paastotilassa ja kuurilla olo on helpompaa. Mikäli maistelet pikkuisen sitä ja tätä ylimääräistä, päivän energiamäärä nousee liian korkeaksi ja nälän tunne yllättää.
 4. Pidä kirjaa omasta toiminnastasi. Kirjaa muistiin syödyt VLCD-pussit ja aterioiden kellonajat. Muista, että tavoitteenasi on opetella myös säännöllistä ateriarytmiä. Seuraa tietysti myös pudotettuja kiloja.
 5. Muista nauttia runsaasti nestettä. Ota tavaksi pitää mukana vesipullo.
 6. Käytä ruoanlaitosta vapautuva aika itsetutkiskeluun. Lue painonpudotusta tukevaa kirjallisuutta; käytä internetlähteitä hyväksi. Pohdi, mitä terveellinen syöminen on? Mitä muutoksia juuri sinun tulee tehdä, jotta paino ei lähde taas nousuun?
 7. Hanki tukihenkilö – ystävä, perheenjäsen, joku joka tukee heikkona hetkenä.
 8. Älä aloita raskasta liikuntaa yhtä aikaa VLCD-kuurin aloittamisen kanssa. Harrasta silti kevyttä liikuntaa ja hyötyliikuntaa, jotta mieliala pysyy korkealla.
 9. Kirjaa muistiin, mitä positiivisia muutoksia elämässäsi painonpudotuksen aikana tapahtuu. Esimerkiksi: Näitä asioita en pystynyt tekemään kun olin lihava TAI arki on helpompaa, kun jaksan enemmän, saan kengännauhat itse kiinni, jaksan ajaa pyörällä, pystyn kumartumaan lapsen tasolle.
 10. Ole realistinen ja kärsivällinen. Edes VLCD-kuurin aikana paino ei välttämättä putoa tasaisesti joka viikko. Riittää, kun suunta on oikea.
 11. Lupaa itsellesi palkinto hyvästä laihdutusjaksosta. Se voi olla vaikka uusi paita, kasvohoito kauneushoitolassa tai leffakäynti mutta ei herkkuja. Jos olet ennen palkinnut itsesi ruoalla, opit näin uuden tyylin asettaa ja palkita tavoitteiden saavuttamisesta.
 12. Pitää haluta laihtua enemmän kuin syödä. Seuraavan kerran kun haluat herkutella, mieti kumpaa haluat enemmän: suklaata vai laihtumista. Älä siis uhraa hetken nautinnon vuoksi laihdutuksen eteen tekemääsi työtä. Varsinkin kun yleensä tuon herkutteluhetken jälkeen tulee vain huono olo kun omatunto kolkuttaa ja rasva ja sokeri saavat elimistön sekaisin.
 13. Pidä terveellistä naposteltavaa saatavilla. Pilko valmiiksi jääkaappiin porkkana- tai lanttusiivuja, minitomaatteja tai omppuviipaleita. Jos tekee mieli suklaapalaa, haukkaa sen sijaan suklaanmakuista ateriankorvikepatukkaa. Pidä sitä myös käsilaukussa niin voit haukata sitä myös kaupungilla kun tekee mieli ostaa nameja.
 14. Hallitse mielihaluja viivytystaktiikalla. Harhauta mieltä tekemällä ja ajattelemalla jotain muuta, ja pian mielihalu katoaa. Lähde vaikka autoajelulle tai sauvakävelemään. Mielihalut yllättävät kotona jääkaapin lähellä mutta poistuvat ulkona.
 15. Mausta keittoja ja pirtelöitä. Jos täysnutraat monta viikkoa niin samat maut voivat tökkiä. Heitä silloin joukkoon vähän suolaa, pippuria ja basilikanlehtiä niin taas maistuu.
 16. Muista juoda tarpeeksi. Veden nauttiminen on tärkeää kehon hyvinvoinnille. Lisäksi vesi pitää nälän tuntua hyvin poissa.
 17. Mieti kummasta tulee parempi olo: sipsipussista vai laihdutuksesta. Jos henkinen tai fyysinen nälkä yllättää, ja tekisi mieli lääkitä itseä sipsillä ja suklaalla, mieti silloin miten huono ja turvonnut olo tulee herkkujen mättämisestä ja miten paljon virkeämpi ja kevyempi olo laihtumisesta ja siitä ajatuksesta, että takana on taas yksi onnistunut laihdutuspäivä.
 18. Muista, että laihdutus ei jatku ikuisesti. Erityisesti täysnutrauksen jaksamisessa auttaa tietoa siitä, että jakso loppuu tietyn ajan kuluttua sekä pussien nauttiminen tasaisin väliajoin ja veden juominen. Kauppaan ei saa mennä nälkäisenä ja sielläkin kannattaa liikkua vain kasvis- ja juomaosastolla. Sipsi-, limonadi- ja karkkiosasto on hyvä välttää kokonaan.
 19. Aseta osatavoitteita. Erityisesti jos laihduttettavaa on paljon, on tärkeää asettaa osatavoitteita. Kukaan ei jaksa puskea pitkää laihdutusjaksoa ilman välitavoitteiden saavuttamisen iloja. Osatavoitteet voivat olla ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä laadullisia tavoitteita, eivät pelkästään kilomääriä.
 20. Anna itsellesi anteeksi jos sorrut. Jos et pysty välttämään houkutuksia, ei haittaa. Pikku repsahdukset kuuluvat elämään. Jatkat vain laihdutusta uudella innolla tästä. Riittää, että suunta on oikea eli painon ei tarvitse pudota yhtä paljon joka viikko.

VLCD-tuotteita

Suosikit