Nutrilett VLCD-keitot

Usein kysytyt kysymykset Nutrauksesta

Erittäin niukkaenergiainen ruokavalio voi tuntua vaikealta aloittaa. Lue tästä vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli sinulle vielä jää epäselvää, voit olla yhteydessä kuluttajapalvelumme kautta Nutrilettiin.

Erittäin niukkaenergiainen ruokavalio eli VLCD

Mitä lyhenne VLCD eli ENED tarkoittaa?

VLCD tulee sanoista very low calorie diet eli se tarkoittaa erittäin niukkaenergiaista ruokavaliota, suomeksi usein ENE-dieetti. VLCD-dieetin aikana nautitaan VLCD-valmisteita, joista saatava päivittäinen energiamäärä on vähintään 600 kcal, mutta kuitenkin alle 800 kcal. Ravintoaineiden saanti turvataan, mutta energiaa saadaan niin vähän, että ollaan paastotilassa.

Miten VLCD turvaa elimistön tarpeet?

VLCD-tuotteet sisältävät hyvälaatuista proteiinia, välttämättömiä rasvahappoja vitamiineja ja kivennäisaineita sekä koliinia.

Miten valmistaudutaan VLCD-jaksolle?

Tavallista ruokavaliota kevennetään noin viikon ajan ennen VLCD-tuotteiden käytön aloittamista. Osan aterioista voi jo valmistautumisjaksolla korvata VLCD-valmisteilla. Myös lopettaminen tapahtuu siirtymällä asteittain normaaliin ruokavalioon.

Miten Nutrilett VLCD-tuotteita käytetään?

Nutrilett VLCD-tuotteilla korvataan päivän kaikki ateriat. Dieetin aikana syödään 5 ateriapussia/valmisjuomaa päivässä. Ateriat nautitaan yksi annos kerrallaan, säännöllisin väliajoin. Annospussin sisältö sekoitetaan veteen ja syödään tai juodaan. VLCD-valmisjuomat ovat nautintavalmiita. Ne on ravistettava ennen käyttöä ja suositellaan juotavaksi kylminä. Energiaa sisältämättömiä nesteitä, kuten vettä tai mineraalivettä pitää juoda vähintään 1,5-2 litraa päivässä. Alkoholi  ei sovi VLCD-jaksolle. Lisäksi voi syödä kohtuullisesti (100-200 kcal / vrk) vähän energiaa sisältäviä vihanneksia ja juureksia, kuten kurkkua, kaalta tai paprikaa. Muut ruoat ovat jakson aikana kiellettyjä, jottei energian saanti nousisi yli 800 kcal:n päivässä. Alle 800 kcal:n ruokavaliolla elimistö pysyy paastotilassa, eikä nälän tunnetta juuri esiinny.

Voinko jättää VLCD-annoksia väliin nopeuttaakseni painonpudotusta?

On erittäin tärkeää syödä joka päivä suositeltu määrä annospusseja. Näin turvataan kaikkien tärkeiden ravintoaineiden riittävä saanti.

Onko kuurin aikana jatkuvasti nälkä?

Useimmilla VLCD:n aloittaneilla esiintyy alussa päänsärkyä, pientä heikotusta ja nälkää. Parin kolmen päivän kuluttua elimistö siirtyy ketoositilaan, mikä vie nälän tunteen ja olo muuttuu energisemmäksi. Muista juoda kuurin aikana riittävästi vettä ja muita vähäkalorisia nesteitä.

Onko VLCD-dieetillä sivuvaikutuksia?

Noin puolella esiintyy palelua ja ihon kuivuutta perusaineenvaihdunnan vähenemisestä johtuen. Hoito on oireen mukaista: lämmintä vaatetta päälle ja iholle perusvoidetta. Noin 10 %:lla on ohimenevää hiusten harvenemista tai sappikiviä. Hiusten harveneminen ilmaantuu yleensä vasta noin 1-2 kuukauden dieetin noudattamisen jälkeen ja sen syynä on hiusnystyjen lepotilaan meno. Sappikivien ilmaantumisen vaara suurenee johtuen rasvasoluista vapautuvasta kolesterolista, mutta kliinistä ongelmaa tästä aiheutuu harvoin. Ketoositilan vuoksi hengitys voi haista pahalle hengitysilman sisältävien orgaanisten happojen, ketoaineiden takia. Tilannetta helpottaa ahkera hampaiden ja myös kielen pesu.

Monet dieetin käyttäjät kertovat kokonaisuutena voinnin olevan hyvä ja jopa parempi kuin normaalisti: väsymys on vähäisempää kuin normaalisti ja pirteyden tunne on lisääntynyt.

Jäikö jokin mietityttämään? Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia

VLCD-Keitot

VLCD-Pirtelöt

Suosikit