Tärkeää VLCD-dieetin aikana

Tärkeää VLCD-dieetin aikana

Mikä on tärkeää VLCD-dieetin aikana? Onnistuneen VLCD-dieetin kannalta on hyvä muistaa muutama ohje ja vinkki.

Painonpudotus ei nopeudu, vaikka osan VLCD-annoksista jättäisi syömättä. Annosten poisjättäminen kostautuu niin, ettei elintärkeitä ravintoaineita saada riittävästi. Tärkeää onkin syödä suositeltava määrä VLCD-valmisteita päivittäin.

Valitse vain oikeita tuotteita

Ateriankorvikkeita ei tule yhdistää VLCD-valmisteiden kanssa, koska niiden ravintosisältö on erilainen kuin VLCD-valmisteiden. Niissä on muun muassa tuplasti energiaa verrattuna VLCD-valmisteisiin. Sen vuoksi on tärkeää VLCD-dieetin onnistumiseksi, että valitsemassasi pakkauksessa on maininta VLCD (Very Low Calorie Diet) tai ENE (Erittäin Niukka Energiainen). Nutrilett-tuotteista VLCD-kuurille sopivat makeat VLCD-pirtelöt sekä suolaiset VLCD-keitot. Kiireiseen päivään helpotusta tuovat valmisjuomat, jotka myös sopivat kuuriin.

Dieetin tukena nauti nesteitä ja kasviksia

Monet kaipaavat pureskeltavaa VLCD:n aikana. Vähän energiaa sisältäviä vihanneksia voikin nauttia VLCD-valmisteiden lisäksi. VLCD-jaksoon kuuluu myös riittävästi (1,5-2 litraa päivässä) energiaa sisältämättömien nesteiden nauttiminen. Sallittuja nesteitä ovat veden lisäksi esimerkiksi kahvi ja tee ilman sokeria (hyvin pieni loraus rasvatonta maitoa per kupillinen ok), kalorittomat kivennäisvedet, limsat ja light-mehut sekä kasvis- ja lihaliemet. Alkoholin käyttö on kielletty sen sisältämän suuren energianmäärän takia. Vihannekset ja riittävä neste ehkäisevät ummetusta ja nesteen juominen VLCD-jakson alussa esiintyvää päänsärkyä. Lue lisää, mitkä kasvikset ovat sallittuja VLCD-dieetin aikana.

Marjoja ja hedelmiä ei saa nauttia niiden sisältämien hiilihydraattien takia. Makeita VLCD-valmisteita voi kuitenkin halutessaan höystää muutamalla marjalla.

Ennen VLCD-jaksoa ja sen jälkeen on hyvä noudattaa kevennettyä ruokavaliota (1200-1400 kilokaloria) 1-2 viikkoa, jolloin osan päivän aterioista voi korvata VLCD-valmisteilla.

VLCD-pirtelöt

Valmiit VLCD-dieettipaketit

Suosikit