vlcd pirtelöt

Pirtelöt: Hyvät ja huonot puolet

Pirtelöt ovat tunnetusti ja tutkitusti tehokas tapa pudottaa painoa nopeasti, mutta monilla herää varmasti kysymys pirtelöiden muista hyvistä puolista, sekä luonnollisesti myös mahdollisista haittapuolista.

Tässä artikkelissa käymme läpi pirtelöiden plussat ja miinukset, sekä kerromme parhaita vinkkejä pirtelöiden käyttöön.

Lue myös: Paras pirtelö painonpudotukseen?

Pirtelöiden plussat

Parempi vaihtoehto kuin aterian väliin jättäminen

Aterian väliin jättämäinen ei ole koskaan suositeltavaa. Aterian väliin jättäminen saattaa hidastaa aineenvaihduntaa, joka taasen hidastaa painonpudotusta.

Väliin jätetty ateria saattaa myös aiheuttaa tarpeen saada menetetty energiamäärä takaisin seuraavalla aterialla.

Korvaamalla ateria pirtelöllä ja nauttimalla se oikeaan aikaan pystyt huolehtimaan ateriarytmistäsi.

Säästää aikaa

Tasapainoisen ruokavalion seuraaminen dieetin aikana normaalin ruoan avulla on aikaa vievää ja kallista, erityisesti jos dieetin tarkoitus on pudottaa painoa. Välillä on päiviä, jolloin huolellisesti suunnitellun ja valmistetun aterian tekemiseen ei kerta kaikkiaan ole aikaa. Tällaisessa tilanteessa on fiksua korvata ateria pirtelöllä. Pirtelö valmistuu nopeasti ja helposti – sekoitat pirtelöjauheen kylmään veteen, ravistat ja valmista tuli! Pirtelöiden avulla koko päivän kilokaloreiden laskeminen ja seuraaminen on helppoa, sillä tiedät tarkalleen, mitä pirtelö sisältää ja kuinka paljon kaloreita siitä saa.

Sisältää kaikki tarvitsemasi ravintoaineet

Painonpudotukseen suunniteltu pirtelö sisältää kaikki kehosi tarvitsemat ravintoaineet, minkä vuoksi sen katsotaan vastaavan normaalia ateriaa, mutta pienemmällä kalorimäärällä.

Auttaa pudottamaan painoa

Sen lisäksi, että pirtelöt säästävät aikaa, sisältävät tarvitsemasi ravintoaineet ja tekevät päivittäisten kaloreiden seuraamisesta helppoa, auttavat ne myös pudottamaan painoa(!) Alle kahdessa minuutissa valmistuva pirtelö saattaa olla ratkaiseva tekijä painonpudotuksen onnistumisessa. Ja muistettavan arvoinen seikkahan on se, että pirtelöt sisältävät reilusti vähemmän kaloreita normaaliin ruokaan verrattuna.

Huomioithan, että kehosi dieetinaikainen, äärimmäinen kalorivaje on painonpudotuksen yksi tärkeimmistä tekijöistä. Korvaamalla kaikki ateriat VLCD-ruokavalionkorvikkeella saat vähintään 600 kcal, mutta alle 800 kcal päivässä. Myös nopeat ja näkyvät tulokset motivoivat jatkamaan!

Pirtelöiden miinukset

Saattaa sisältää sopimattomia aineosia

Painonpudotukseen suunnitellun ruokavalionkorvikkeen kuvaus, aineosat ja ravintoarvot kannattaa tarkistaa ennen käyttöä – näin varmistat, että pirtelö sopii juuri sinulle.

Lue lisää Nutrilett-pirtelöistämme. Pirtelömme sisältävät ruokavalionkorvikelainsäädännön mukaisen koostumuksen verran proteiinia, rasvahappoja, hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäisaineita, koliinia ja lisättyä kuitua.

Ei muuta pitkän aikavälin ruokailutottumuksia tai elämäntapoja

Pirtelöiden käyttö ennalta määrätyn ajanjakson ajan (enimmillään 8 viikkoa omatoimisesti) auttaa pudottamamaan painoa tehokkaasti ja tarjoaa nopeat tulokset. Mutta pirtelöitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön, eivätkä ne muuta ruokailutottumuksia pitkällä aikavälillä. Tämän vuoksi on tärkeää tietää, kuinka siirtyminen takaisin normaaliin ruokavalion onnistuu parhaiten, ja kuinka onnistut jatkamaan painonpudotusta tai ylläpitämään tavoitepainoasi terveellisillä menetelmillä.

Nutrilett-valikoimasta löydät myös ateriankorvikepatukat ja -smoothiet, joiden avulla voit korvata 1-2 ateriaa päivässä painonpudotuksen jälkeen.

Nutrilett pirtelöt

Suosikit