_
vlcd pirtelöt

Pirtelöt: Hyvät ja huonot puolet

Pirtelöt ovat tunnetusti ja tutkitusti tehokas tapa pudottaa painoa nopeasti, mutta monilla herää varmasti kysymys pirtelöiden muista hyvistä puolista, sekä luonnollisesti myös mahdollisista haittapuolista.

Tässä artikkelissa käymme läpi pirtelöiden plussat ja miinukset, sekä kerromme parhaita vinkkejä pirtelöiden käyttöön.

Lue myös: Paras pirtelö painonpudotukseen?

Pirtelöiden plussat

Parempi vaihtoehto kuin aterian väliin jättäminen

Aterian väliin jättämäinen ei ole koskaan suositeltavaa, sillä ravintoaineiden ja kehon ”polttoaineiden” puuttuminen saattaa aiheuttaa verensokerin heilahtelua. Verensokerin nopea laskeminen aiheuttaa monelle huimausta, väsymystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä. Tämän lisäksi aterian väliin jättäminen saattaa hidastaa aineenvaihduntaa, joka taasen hidastaa painonpudotusta.

Väliin jätetty ateria saattaa myös aiheuttaa tarpeen saada menetetty energiamäärä takaisin seuraavalla aterialla.

Korvaamalla ateria pirtelöllä ja nauttimalla sen oikeaan aikaan pidät verensokerisi tasaisena koko päivän ajan. Pirtelö varmistaa myös, että kehosi saa kaikki päivän aikana tarvitsemasi ravintoaineet, kuten kivennäisaineet, vitamiinit, proteiinin ja kuidun – mutta ainoastaan pienemmällä kalorimäärällä.

Säästää aikaa

Tasapainoisen ruokavalion seuraaminen dieetin aikana normaalin ruoan avulla on aikaa vievää ja kallista, erityisesti jos dieetin tarkoitus on pudottaa painoa. Välillä on päiviä, jolloin huolellisesti suunnitellun ja valmistetun aterian tekemiseen ei kerta kaikkiaan ole aikaa. Tällaisessa tilanteessa on fiksua korvata ateria pirtelöllä. Pirtelö valmistuu nopeasti ja helposti – sekoitat pirtelöjauheen kylmään veteen, ravistat ja valmista tuli! Pirtelöiden avulla koko päivän kilokaloreiden laskeminen ja seuraaminen on helppoa, sillä tiedät tarkalleen, mitä pirtelö sisältää ja kuinka paljon kaloreita siitä saa.

Sisältää kaikki tarvitsemasi ravintoaineet

Dieetin aikana nautittavasta normaalista ruuasta saattaa puuttua tärkeitä, kehon tarvitsemia ravintoaineita. Painonpudotukseen suunniteltu pirtelö sisältää kaikki kehosi tarvitsemat ravintoaineet, minkä vuoksi sen katsotaan vastaavan normaalia ateriaa, mutta pienemmällä kalorimäärällä.

Auttaa pudottamaan painoa

Sen lisäksi, että pirtelöt säästävät aikaa, täyttävät vatsan, sisältävät tarvitsemasi ravintoaineet ja tekevät päivittäisten kaloreiden seuraamisesta helppoa, auttavat ne myös pudottamaan painoa(!) Alle kahdessa minuutissa valmistuva pirtelö saattaa olla ratkaiseva tekijä painonpudotuksen onnistumisessa. Ja muistettavan arvoinen seikkahan on se, että pirtelöt sisältävät reilusti vähemmän kaloreita normaaliin ruokaan verrattuna.

Huomioithan, että kehosi dieetinaikainen, äärimmäinen kalorivaje on painonpudotuksen yksi tärkeimmistä tekijöistä. Päivittäinen kalorimäärä jää alle 800 kcal ja se auttaa kehoa pudottamaan painoa. Myös nopeat ja näkyvät tulokset motivoivat jatkamaan!

Pirtelöiden miinukset

Saattaa sisältää tarpeettomia aineosia

Painonpudotukseen suunnitellut pirtelöt saattavat sisältää säilöntäaineita ja/tai suuria määriä sokeria ja hiilihydraatteja. Tämän vuoksi tuotteen kuvaus, aineosat ja ravintoarvot kannattaa tarkistaa ennen käyttöä – näin varmistat, että pirtelö sopii juuri sinulle.

Lue lisää Nutrilett-pirtelöistämme. Pirtelömme tarjoavat erinomaisen proteiini- ja hiilihydraattisuhteen, sekä kaikki kehon tarvitsemat vitamiinit, kivennäisaineet ja koliinia.

Ei muuta pitkän aikavälin ruokailutottumuksia tai elämäntapoja

Pirtelöiden käyttö ennalta määrätyn ajanjakson ajan (enimmillään 8 viikkoa omatoimisesti) auttaa pudottamamaan painoa tehokkaasti ja tarjoaa nopeat tulokset. Mutta pirtelöitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön, eivätkä ne muuta ruokailutottumuksia pitkällä aikavälillä. Tämän vuoksi on tärkeää tietää, kuinka siirtyminen takaisin normaaliin ruokavalion onnistuu parhaiten, ja kuinka onnistut jatkamaan painonpudotusta tai ylläpitämään tavoitepainoasi terveellisillä menetelmillä. Tiesitkö, että voit jatkaa pirtelöiden käyttöä myös dieetin jälkeen? Voit korvata yhden tai kaksi päivän aterioista pirtelöillä ja välttää repsahdusta epäterveellisiin välipaloihin tai muihin aterioihin.

Nutrilett-valikoimasta löydät myös ateriankorvikepatukat ja smoothiet, joiden avulla voit korvata 1-2 ateriaa päivässä painonpudotuksen jälkeen.

Nutrilett pirtelöt

Suosikit