Nutrilett VLCD-keitto pinaatti

Mitä kehossa tapahtuu ollessasi erittäin niukkaenergiaisella dieetillä?

Mikä on Nutrilett VLCD-dieetti?

Olet aloittanut Nutrauksen, joka on kaikista vähäenergisin dieetti (nimeltään myös erittäin niukkaenergiainen dieetti eli ENE tai Very Low Calorie Diet VLCD). VLCD-tuotteiden (keitot ja pirtelöt) tulisi korvata koko ruokavalio, ja saat niistä vain 600-800 kcal päivässä. Keskimääräinen normaali päivittäinen energiansaanti naisilla on noin 2000-2500 kcal. VLCD-tuotteet on täydennetty kaikilla tarvitsemillasi vitamiineilla ja mineraaleilla sekä koliinilla. Näin hallitset energiansaantiasi ja samalla voit olla varma, että saat oikean määrän ravintoaineita.

Nutrauksella laihdut nopeammin kuin perinteisillä laihdutusohjelmilla. Tuotteet antavat sinulle lentävän lähdön painonpudotukseen ja motivoivat sinua jatkamaan dieettiä.

Mitä kehossa tapahtuu ollessasi erittäin niukkaenergiaisella dieetillä?

Aloittaessasi VLCD-dieetin, kehosi pyrkii säilyttämään nykyisen painonsa (oletusarvosi). Keho tekee kaikkensa vastustaakseen painon putoamista liian nopeasti. Painonpudotuksessa onkin tärkeää, että sitoudut pitkällä aikavälillä kehosi uudelleen kouluttamiseen ja oletusarvosi muuttamiseen. Vaikka nutrauksen aloittaminen tuntuu rankalta, keho tottuu ja sopeutuu. Heikotus ja päänsärky, joita saattaa esiintyä dieetin alkuvaiheessa, johtuvat pääasiassa energiavajeesta. Kestää hetken ennen kuin keho tottuu annettuun energiamäärään. Nälän tunne, ärtyneisyys ja tarve syödä jotakin vähenevät ensimmäisen viikon aikana kun keho saavuttaa ketoositilan. Tämä auttaa sinua jatkamaan dieetin noudattamista.

Mikä vaikutus Nutrauksella on painoosi?

Pudotettujen kilojen määrä on yksilöllistä ja riippuu monista tekijöistä: lähtöpainosta, dieetin pituudesta, liikunnan määrästä, yksilökohtaisista eroista ym. Mikäli noudatat dieettiä ohjeiden mukaisesti, laihdut varmasti energiamäärän pienentyessä niin dramaattisesti. Painosi putoaa melko nopeasti. Voit jatkaa dieettiä omatoimisesti korkeintaan 8 viikkoa.

Mitä tapahtuu dieetin jälkeen?

Dieetin jälkeinen elämä saattaa tuntua kaikkein vaikeimmalta osalta koko dieettiä! Jos palaat vanhaan ruokavalioosi, tulevat kilot nopeasti takaisin. Tämä johtuu osaltaan siitä, että dieetin aikana kehosi on sopeutunut pieneen energiamäärään ja polttaa aikaisempaa vähemmän kaloreita. Näin ollen painon putoaminen on nopeinta dieetin alkuvaiheessa ja hidastuu sitten.
Onkin erittäin tärkeää, että käytät Nutrilett VLCD-dieettiä lähtölaukauksena ruokailutottumuksiesi muuttamiseen. Lopetettuasi dieetin tulee sinun tarkkailla ruokiesi energiasisältöä ja valita ruokia, joista saat hyödyllisiä kaloreita tämä tarkoittaa runsaasti proteiinia ja ravintokuitua ja vähän sokeria. Nutrilett-ateriankorvikkeet (patukat ja smoothiet) sekä Nutrilett pitkän tähtäimen painonhallintaohjelma auttavat sinua hyvien ruokatottumusten luomisessa ja pitämään yllä saavutetun painosi.

Entä liikunta?

Sinun ei kannata harrastaa raskasta liikuntaa aloittaessasi Nutrilett VLCD-dieetin, sillä kehollasi on energiavaje, johtuen sen saamasta pienestä kalorimäärästä. Kehosi kuitenkin sopeutuu ja voit ensin aloittaa kevyellä liikunnalla ja lisätä sitä ajan myötä. Nopean painonpudotuksen seurauksena aineenvaihduntasi hidastuu jonkin verran ja kuluttaa vähemmän energiaa. Lihasmassan katoamista voi hyvin estää liikunnalla. Kävely, pyöräily, uinti ja muut liikuntamuodot pitävät aineenvaihduntasi vilkkaana.
Dieetin päättämisen jälkeen ylläpidät saavutettua painoasi parhaiten vähänenergisellä ruokavaliolla ja liikunnalla.

VLCD-Keitot

Suosikit