Dieettiopas: Mikä on 5:2-dieetti?

Oletko ajatellut aloittaa painonpudotuksen 5:2-dieetin avulla? Suosittelemme tutustumaan dieetin tärkeisiin seikkoihin, jotka kannattaa tietää ennen dieetin aloittamista. Tässä artikkelissa kerromme mitä 5:2-dieetti on ja mitä on hyvä tietää ennen dieetin aloittamista sekä jaamme hyviä vinkkejä, joiden avulla onnistut pudottamaan painoa tämän suursuosion saaneen dieetin avulla.

5:2-dieetti

Dieetti on keino pudottaa painoa ja niitä löytyy monenlaisia. Mutta mikä on 5:2-dieetti ja minkä vuoksi siitä on tullut niin suosittu? Syö viisi päivää normaalisti ja kaksi päivää kituutellen. Tämä on 5:2-dieetin perusidea – eli viitenä päivänä viikossa syödään aivan kuten aikaisemminkin, mutta kahtena päivänä paastotaan ja tiputetaan päivittäinen kalorinsaanti 500-600 kaloriin, eli noin neljännesosaan normaalista kalorimäärästä.

5:2-dieetin aikana ei ole sen tarkempia sääntöjä syötävän ruoan suhteen, kunhan paastopäivien kalorimäärä ei ylitetä. Tämä saattaa olla syy myös sen suuren suosioon, sillä käytännössä viitenä päivänä viikossa voit syödä aivan kuten aikaisemminkin ilman rajoitteita. Myös paastopäivät ovat verrattain helppoja, vaikka joillekin näläntunne saattaa koitua voittamattomaksi.

 

5:2-dieetin paastopäivät

5:2-dieetin paastopäivinä päivittäinen kalorimäärä pidetään 500-600 kalorissa – 500 kaloria naisilla ja 600 miehillä. Tämä tarkoittaa, että paastopäivien aikana päivittäisten kaloreiden määrä tippuu 25% prosenttiin normaalista, jonka vuoksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota syötävän ruoan laatuun ja sen sisältämään kalorimäärään.

Vinkki: Vihannekset ja kasvikset sisältävät erittäin vähän kaloreita, mutta paljon kuituja, vitamiineja ja hivenaineita. Vihanneksien lisäksi myös Nutrilett-tuotteet ovat hyviä ruokia paastopäiville. Nutrilett-tuotteissa ilmoitetaan selkeästi niiden kaloripitoisuus ja ravintoarvot. Nutrilett-patukat sisältävät roimasti proteiinia, kuituja, vitamiineja ja hivenaineita. Voit lukea Nutrilett-patukoista täältä.

Paastopäivinä elimistön energiataso saattaa olla matalalla ja saatat tuntea itsesi väsyneeksi ja vetämättömäksi. Joillain henkilöillä saattaa esiintyä myös päänsärkyä ja keskittymiskyky heikkenee. Tämän vuoksi riittävä nesteen saanti on tärkeää, sillä oireiden syynä saattaa olla myös nestehukka.

Vinkki: Paastopäiviä ei tule pitää kahtena peräkkäisenä päivänä. Jaa päivät tasaisesti viikolle, esimerkiksi maanantaille ja torstaille. Näin ennaltaehkäiset paastoamisesta johtuvaa mahdollista väsymystä tai uupumusta, ja voit hemmotella itseäsi viikonloppuna normaaleilla aterioilla.

Kuinka käytän Nutrilett-tuotteita 5:2-dieetin aikana?

Nutrilett-tuotteet sopivat erinomaisesti käytettäväksi 5:2-dieetin aikana, sillä patukoiden kaloripitoisuus ja ravintoarvot ilmoitetaan selkeästi. Tämä tekee paastopäivien kaloreiden tarkkailusta ja laskemisesta helpompaa. Yksi Nutrilett-patukka sisältää n. 200-220 kaloria, joten voit syödä patukoita 2-3 kpl päivässä kasviksien kanssa. Muista juoda paljon vettä. Nutrilett-patukat ovat ateriankorvikkeita, jotka sisältävät paljon proteiinia, kuituja ja hivenaineita.

 

Painonpudotus saattaa olla monelle haasteellista ja uuvuttavaa, eikä kaikki dieetit sovi kaikille. Jotta dieetti olisi onnistunut, tulee painonpudotuksen tapahtua terveellisellä tavalla ja sillä tulisi olla pitkäkestoisia vaikutuksia. 5:2-dieetissä voit syödä terveellisesti ja monipuolisesti viisi päivää viikossa, jonka vuoksi sitä on helppo noudattaa.

Aloita 5:2 dieetti Nutrilettin valmiilla 5 ja 10 viikon paketeilla

Lue lisää 5:1 dieetistä

Suosikit