Kuinka valita oikea Nutrilett-tuote

Kuinka valita oikea Nutrilett-tuote

Haluatpa sitten laihduttaa tai vain noudattaa terveellistä elämäntapaa, tuotteemme voivat auttaa sinua matkallasi. Voi olla haastavaa löytää tavoitteitasi vastaavia tuotteita, joten annamme sinulle vinkkejä. Tällä sivulla autamme sinua löytämään sinulle sopivia Nutrilett-tuotteita ja saavuttamaan tavoitteesi.

Tutustu Nutrilett -tuotevariaatioihin täällä

Päätä tavoitteesi

Tavoitteesta päättäminen voi olla vaikeaa. Motivoituneena pysymisessä auttaa, mikäli olet päättänyt pienistä välitavoitteista. Päätavoitteesi voi olla esimerkiksi laihtua 10 kiloa ja alatavoitteina saattaa olla 0,5 kg:n viikottainen painonpudotus. Tämä helpottaa motivaatiosi ylläpitämistä ja tekee samalla matkasta hauskempaa.

Voit asettaa monia erilaisia tavoitteita. Esimerkki tavoitteista voi olla painon ylläpitäminen painonpudotuksen jälkeen tai siirtyminen epäterveellisestä terveelliseen elämäntapaan – tavoitteita, jotka eivät välttämättä tarvitse välitavoitteita, mutta jotka muuttuvat pitkällä tähtäimellä elämäntavan muutoksiksi.

Kuinka haluat saavuttaa tavoitteesi?

Koska erilaisia tavoitteita on olemassa satoja, on myös satoja tapoja saavuttaa tavoitteet. Tässä keskitymme siihen, kuinka voit päästä tavoitteeseesi käyttämällä Nutrilett-tuotteita.

Laihduttaminen voidaan tehdä sekä dieetin avulla että tekemällä pieniä muutoksia ruokavalioon. Nopeimmalla tavalla pääset painonpudotustavoitteesi käyttämällä Nutrilett VLCD -tuotteita. Näitä tuotteita käytetään lihavuuden ravitsemukselliseen hoitoon. Sarja koostuu keitoista ja pirtelöistä, jotka auttavat sinua laihduttamaan VLCD-ruokavalion (Very Low Calorie Diet) avulla. Ruokavaliossa korvataan kaikki päivittäiset ateriat viidellä pirtelöllä tai keitolla päivässä. Sarjaan kuuluu laaja valikoima tuotteita, joihin et kyllästy. Tuotteet on suunniteltu tarjoamaan sinulle kaikki tarvitsemasi välttämättömät ravintoaineet yhdistämällä 5 ateriaa päivässä juotavaksi/syötäväksi. Tuotteita ei saa käyttää yli 8 peräkkäistä viikkoa neuvottelematta lääkärin tai jonkun muun terveydenhuollon henkilön kanssa.

Toinen tapa laihtua on käyttää Nutrilett-tuotteiden Complete meal -tuotteita. Nämä ovat ateriankorvikkeita, joilla korvataan vain yksi tai kaksi pääateriaa päivässä. Jos sinulla on tapana valita epäterveellisiä tuotteita nälän tukahduttamiseksi tai muuten vain kiireessä, voivat nämä ateriankorvikkeet auttaa sinua. Näissä tuotteissa on noin 200-250 kcal per patukka tai juoma, ja saat kaikki vitamiinit ja mineraalit, joita kehosi tarvitsee ateriaa kohden. Ateriankorvikkeita käytettäessä normaalit elintarvikkeet ovat välttämätön osa ruokavaliota.

Ateriankorvikkeita voidaan käyttää myös 5:2-ruokavaliossa. 5:2-ruokavalio tarkoittaa ”paastoa” kahtena päivänä viikossa. Paastopäivinä syöt yhteensä 500–600 kcal. Näinä päivinä voit esimerkiksi syödä patukan aamiaiseksi ja yhden/kaksi kevyttä ateriaa loppupäivänä, niin että kokonaisenergiamäärä päivää kohti on 500-600 kcal. On tärkeää, että et paastoa kahta päivää peräkkäin ja että pidät aktiivisuustasosi matalalla paastoamisen aikana.

Jos tavoitteesi on pitää nykyinen painosi tai noudattaa terveellisiä elämäntapoja, on tärkeää valita terveellisiä vaihtoehtoja päivittäin, myös pääaterioiden välillä. Se ei ole helppoa, mutta tuotteemme auttavat sinua. Nutrilett Snack-patukat ovat tuotteita, joita voit käyttää välipalana.

Jos haluat laihtua tai pitää kilosi kurissa, on olemassa yksinkertainen peukalosääntö – kalorit sisään ja kalorit ulos. Jos haluat laihtua, sinun täytyy elää kalorivajeessa eli syödä ja juoda vähemmän kuin mitä kehosi polttaa päivässä. Jos haluat pitää painon kurissa, saatujen kalorien ja poltettujen kalorien on oltava = 0, toisin sanoen – jos poltat 1800 kcal päivässä, sinun tulee myös syödä ja juoda yhteensä 1800 kcal:n verran päivässä.

Kuinka muuttaa ruokavaliota?

Ruokavalion muuttamisen ei tarvitse olla kovin vaikeaa. Tärkeintä on, että sinulla on käsitys siitä, miten nyt toimit. Sijoita itsesi johonkin näistä luokista:

  • Epäterveellinen ruokavalio ja alhainen aktiivisuustaso
  • Epäterveellinen ruokavalio ja korkea aktiivisuustaso
  • Terveellinen ruokavalio ja alhainen aktiivisuustaso
  • Terveellinen ruokavalio ja korkea aktiivisuustaso

Tärkeintä on löytää eräänlainen tasapaino ruokavalion ja aktiivisuuden välillä, mutta myös sinulle sopiva elämäntapa. Kun sijoitat itsesi johonkin näistä ryhmistä, saat paremman kuvan siitä, kuinka todellisuudessa toimit – mutta myös siitä, mitä muutoksia sinun on tehtävä löytääksesi tasapainon ruokavalion ja aktiivisuuden välillä. Tämä puolestaan johtaa terveelliseen elämäntapaan tai auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Vaihtaessasi ruokavaliota pysyvästi kannattaa ehkä miettiä kaikkea, mitä syöt päivän aikana ja mitä muutoksia voi tehdä tavoitteesi saavuttamiseksi. Kysy itseltäsi nämä yksinkertaiset kysymykset:

Mitä syöt aamiaiseksi? Syötkö leipää, muroja, kaurapuuroa, jogurttia tai hedelmiä? Tai ehkä et syö lainkaan aamiaista? Entä lounaaksi? Onko se leipää, keittoa, salaattia tai ehkä jotain muuta lämmintä ruokaa? Ehkä syöt jotain aamiaisen ja lounaan sekä lounaan ja illallisen välillä. Kenties löysit laukustasi pähkinöitä tai suklaata? Jotkut ihmiset eivät myöskään ennätä syödä lounasta – ja siksi heillä on huutava nälkä päivällisaikaan, jolloin sitten ahmitaan liian paljon. Tai ehkä on juuri päinvastoin – koska lounas suuri, et syö päivällistä. Viimeinen kysymys kuuluukin: milloin päivällä olet nälkäisin: aamulla, iltapäivällä vai illalla?

Näiden kysymysten tarkoituksena on kartoittaa, kuinka paljon ja kuinka usein syöt päivässä, ja hyvä vinkki saattaakin olla kirjoittaa ylös kaikki viikon aikana syömäsi, pitää siis eräänlaista ruokapäiväkirjaa – ja ehkä hämmästyt siitä, kuinka paljon tai kuinka vähän syöt päivässä. Se, että syöt liian vähän, ei automaattisesti tarkoita sitä, että laihtuisit, vaan päinvastoin – poljet tällöin paikallasi.

Kun saat yleiskuvan syömisistäsi ja siitä kuinka usein syöt, voit helpommin suunnitella arkea ja päivien aikana syömäsi ateriat. Voit ottaa tavaksesi istua alas joka sunnuntai ja suunnitella koko viikon syömiset. Tällöin voit myös sisällyttää välipaloja hetkiin, jolloin tiedät olevasi nälkäinen, esimerkiksi kolmen viimeisen tunnin aikana ennen kuin työt/koulu loppuu tai illalla päivällisen jälkeen. Noina hetkinä voit vaikka kaivaa ateriankorvikkeen laukustasi/kaapistasi ja säästää samalla rahaa, kun jätät ostamatta suklaata tai muita välipaloja ollessasi väsynyt ja nälkäinen.

Joten mitä minun pitäisi valita?

Onko sinulla edelleen vaikea valita sinulle sopivia tuotteita? Vai tuntuuko sinusta, että vaihtoehtoja on liikaa? Lyhyesti sanottuna Nutrilett VLCD -tuotteet sopivat terveille ylipainoisille ja lihaville aikuisille, jotka tarvitsevat apua painonpudotuksessa, koska nämä tuotteet ovat erittäin niukkaenergiaisia painonhallintaan tarkoitettuja ruokavalionkorvikkeita. Raskaana olevien tai imettävien naisten, nuorten tai sairaiden ei pidä käyttää tuotetta ilman terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistusta. Terveiden laihduttavien ylipainoisten tai lihavien aikuisten ei pidä käyttää tuotetta yli kahdeksan viikkoa tai toistuvasti tätä lyhyempiä aikoja ilman terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistusta.

Nutrilett Complete Meal -tuotteet ovat 1-2 pääaterian korvaamiseen tarkoitettuja tuotteita, joista voi nauttia. Nutrilett Smart Meal -sarjasta löydät sekä patukoita että juomia useina eri makuyhdistelminä, jotka kutkuttavat makunystyröitäsi. Nämä tuotteet ovat sopivia kuljetettavaksi mukanasi laukussa, ja ne ovat käden ulottuvilla työpöydän laatikossa tai keittiön kaapissa. Kun sinulla on oikeasti nälkä tai jos haluat vain jotain hyvää, voit syödä patukan. Smoothiet ja patukat sisältävät n. 200 kcal.

Kun sinulla tulee nälkä pääaterioiden välillä, on hyvä valita myös välipalaksi terveellinen vaihtoehto. Nutrilett Snack-patukat sisältävät 100–150 kcal per patukka ja ne ovat erinomaisia välipaloja, jos olet hieman nälkäinen. Niitä voi nauttia myös leffailloissa kotisohvalla tai elokuvateatterissa.

 

Nutrilett tuotteet

Suosikit