Ehkä haluat nauttia aamulla suuremman aamiaisen ja syödä pienemmän lounaan? Tämän vuoksi on tärkeää räätälöidä ruokavaliosuunnitelma juuri sinun tarpeillesi ja tavoitteillesi sopivaksi. Sinä tiedät parhaiten, minkälainen ruokavaliosuunnitelman tulisi olla, jotta tavoitteesi painonpudotuksessa onnistuisi.
Hyvänä sääntönä voidaan pitää, että lounas tai päivällinen on päivän kaloripitoisin ateria ja iltapala vähäkalorisin ruokahetki. Välipalat sisältävät usein 100 – 300 kcal. Alta löydät suuntaa antavan taulukon siitä, kuinka kalorit voisi ruokavaliosuunnitelmassa jakaa:
Pysyminen päivittäisessä kalorimäärässä on painonpudotuksessa yksi tärkeimmistä asioista.
Toinen tärkeä seikka on ruoan laatu, ruuan tulisi olla ravitsevaa. Eri ravintoaineiden tarve ilmoitetaan energiaprosentteina, joka kertoo siitä, kuinka monta prosenttia ruokavalion kokonaisenergiamäärästä tulisi saada rasvasta, hiilihydraateista ja proteiineista.
Alta löydät esimerkin kokonaisenergiamääristä:
Ruokavaliosuunnitelman laatiminen on helppoa miettimällä, miten lautasesi täytät.
Jos haluat pitää painon ennallaan tai kuntoilet paljon, täytä lautanen näin:
Jos haluat pudottaa painoa, täytä lautanen näin:
Onnea ruokasuunnitelman laatimiseen!
Käytämme evästeitä verkkosivuston toiminnan mahdollistamiseksi, sekä analysointia, personoituja tarjouksia, viestintää ja kiinnostuksenkohteisiin perustuvaa mainontaa varten. Klikkaa ‘OK’ hyväksyäksesi kaikki evästeet, ‘Ei kiitos’ hyväksyäksesi ainoastaan välttämättömät evästeet, tai klikkaa tästä lukeaksesi lisää & hylätäksesi evästeitä.