• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Nutrilettista
Helppoa
ja hyvänmakuista
Tutkitusti
tehokasta
Turvalliset
raaka-aineet

Nutrilett-tuotteita myydään päivittäistavarakaupoissa, tavarataloissa, verkkokaupoissa, sekä joissakin apteekeissa ja terveyskaupoissa.

Nutrilett tuotteista vähälaktoosisia ovat:

Kaikki ateriankorvikesmoothiet/valmisjuomat
VLCD-tuotteista: Suklaa, Mansikka, Metsämarja, Kasviskeitto
Tarkat Nutrilett-tuotteiden laktoosipitoisuudet löytyvät Tuotteet-sivuilta.

Nutrilett Smart Meal juomat ovat gluteenittomia.

Nutrilett-ateriankorvikepatukoista gluteenittomia on Quinoa Nut Crunch. Milk Chocolate & Creamy Caramel -patukka sisältää vain hydrolysoitua vehnägluteenia.

Nutrilett VLCD-jauheista gluteenittomia ovat Banana Caramel, Creamy Chicken ja Rasberry Quark.
Tarkat ravitsemukselliset tiedot Nutrilett-tuotteista löydät Tuotteet-sivuilta. Tuotteen koostumus voi muuttua. Tarkista ainesosaluettelo aina pakkauksesta.

VLCD-dieetillä saattaa tehdä mieli jotain pureskeltavaa. Tällöin voit nauttia VLCD-valmisteiden lisäksi vähäkalorisia vihanneksia ja juureksia, siten että päivän kilokalorit pysyvät alle 800. Hyvänä apuna energiamäärien ja annoskokojen arvioinnissa voit käyttää tätä Finelin listaa.

Hedelmiä ja marjoja ei tule syödä VLCD:n aikana niiden sisältämän hiilihydraatin takia. Halutessasi voit kuitenkin höystää VLCD-pirtelösi muutamalla marjalla.

VLCD-dieetin lähtökohta on, että päivittäinen energiansaanti pidetään alle 800 kilokalorin. Näin ollen VLCD-valmisteiden – naiset 5, miehet 6 pussia päivässä – lisäksi ei syödä muuta kuin mahdollisesti vähäkalorisia vihanneksia. Mikäli kuitenkin tunnet tarvetta syödä enemmän niinä päivinä kun harrastat liikuntaa, voit nauttia pienen proteiinilisän, siten että päivän kilokalorit pysyvät kuitenkin alle 800. Valitse rasvattomia ja vain vähän jalostettuja proteiinin lähteitä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi tonnikala (vedessä), nahaton broilerin tai kalkkunan filee, seiti, turska, kuha, naudan filee ja raejuusto. Maustamiseen voit käyttää suolaa, pippuria, valkosipulia sekä yrttejä.

Vatsan toimintaa voi edesauttaa juomalla runsaasti kalorittomia nesteitä (vähintään 2 litraa päivässä) sekä syömällä VLCD-valmisteiden ohella vihanneksia ja juureksia. Pirtelön sekaan voi myös lisätä kalorittomia kuitulisiä, kuten vehnäleseitä, sokerijuurikashiutaleita (Fibrex), perunakuitujauhetta (Pofiber) tai psylliumsiemenkuorijauhetta (Fiberhusk).

Käyttäessäsi Nutrilett VLCD –tuotteita tai Nutrilett Start Now –tuotetta ainoana ravinnonlähteenä elimistö saa alle tai suurin piirtein 800 kcal vuorokaudessa. Tällöin elimistö on ns. ketoositilassa. Tällöin voi esiintyä päänsärkyä tai ummetusta. Sekä päänsärkyyn että ummetukseen saat helpotusta juomalla riittävästi (vähintään 1,5 litraa) vettä tai muita kalorittomia juomia päivittäin. Ummetuksen helpottamiseksi voit käyttää myös 2 rkl – ½ vehnälesettä päivässä.

Painonpudotusta on vaikeaa ennakoida, sillä yksilöllisiä vaihteluita esiintyy runsaasti. Jos pudotettavaa painoa on paljon, kilot karisevat usein aluksi nopeasti. On kuitenkin tärkeää ajatella painonpudotusta muutamaa viikkoa pidemmällä tähtäimellä

Painonpudotus on haastava tehtävä kehollesi
Onnistuaksesi pudottamaan painoasi sinun pitää vähentää päivittäistä energian saantiasi. Se ei aina riitä, vaan luultavimmin myös liikunnan lisääminen on tarpeen. Painosi putoaa sitä nopeammin, mitä enemmän vähennät kilokaloreita ruokavaliostasi. Kuitenkin mitä enemmän vähennät kilokaloreita ruokavaliostasi, sitä haastavampaa se on kehollesi. VLCD-tuotteet ovat erittäin vähän energiaa sisältäviä, mikä on yksi syy siihen, että paino putoaa niiden avulla tehokkaasti. Jos sinulla on ongelmia terveytesi kanssa, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriisi. Hän varmistaa, että voit käyttää VLCD-menetelmää ja että myös laihdutusjakson pituus ja etenemisnopeus ovat juuri sinun tilanteeseesi sopivia.

Onnistuneessa painonpudotuksessa tavoitteena on vähentää rasvakudosta mahdollisimman paljon ja samanaikaisesti ylläpitää kehossa optimaalinen ravintoainetasapaino. Nutrilett VLCD –tuotteet on kehitetty ja testattu kliinisissä tutkimuksissa tätä päämäärää ajatellen. Nutrilett VLCD –tuotteiden teho perustuu huolellisesti valittuihin raaka-aineisiin ja hyvälaatuiseen soijaproteiiniin, joka sisältää kaikki välttämättömät aminohapot . Kuitenkin osa ihmisistä voi olla allergisia soijalle joko suoraan tai ristiallergian kautta – esimerkiksi heinän siitepölyallergia voi ristiallergisoida soijan kanssa. Allergiat ja yliherkkyydet ruoan ainesosille ovat hyvin monimutkaisia, sillä vaikuttavia tekijöitä on useita. Yksilön herkkyys allergeenille voi vaihdella päivästä toiseen riippuen kehon tilanteesta. Laihduttamisen aikana henkilö voi olla herkempi allergeeneille kuin tavallisesti. Elintarvikkeiden pakkausmerkintälainsäädäntö määrittelee, mitkä allergeenit on ilmoitettava pakkauksessa. Tämän takia myös Nutrilett VLCD –tuotteissa soija ja muutkin allergeenit ilmoitetaan aina, mikäli niitä on käytetty valmistusaineina. Jos allergiasi on voimakas, tarkista mahdollinen ristireagointi. Ja muista aina lukea ainesosaluettelo pakkauksesta. Jos olet epävarma tai sinulla on lisäkysymyksiä aiheesta, ole yhteydessä lääkäriisi.