treenaaja

Mitä syödä treenien jälkeen?

Mitä syödä treenien jälkeen? Tämä on erittäin yleinen kysymys, josta moni kaipaa enemmän selitystä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä harjoittelun jälkeen kannattaa syödä ja kuinka paljon.

Kannattaako minun syödä harjoittelun jälkeen?

Olet varmasti kuullut, kuinka riittävä ravinto treenin jälkeen auttaa kehoa palautumaan harjoittelusta. Tämä ei koske välttämättä kaikkia, mutta syöminen treenien jälkeen on fiksua sinulle, joka et ole saanut tarpeeksi ravintoa aikaisemmin päivällä tai kaipaat lisäenergiaa. Syöminen treenien jälkeen on tärkeää myös silloin, jos seuraavaan harjoittelukertaan on vähemmän kuin 8 tuntia.

Tärkein syy syömiseen harjoittelun jälkeen on riittävän ravinnon varmistaminen sekä energiavaraston täyttäminen seuraavaa harjoituskertaa varten. Jos olet aikeissa syödä harjoittelun jälkeen, tulisi sinun varmistaa, että se on osa päivittäistä ruokasuunnitemaa, kuten esimerkiksi päivällinen.

 

Syö kiireessä treenien jälkeen


Onko aikataulusi kiireinen ja tiedät, että seuraavaan ateriaan on vielä pitkä aika? Nauti pieni välipala ja vältyt äkillisiltä verensokerin heilahteluilta. Alla on lista hyvistä välipaloista erityisesti treenien jälkeen:

 

Päivällisen syöminen treenien jälkeen

Syötkö päivällisen usein treenien jälkeen? Heti treenien jälkeen syötävä päivällinen tulisi olla päivän suurin ateria ja sen tulisi sisältää riittävästi eri ravintoaineita, joita kehomme tarvitsee. Henkilöiden, jotka haluavat pitää painonsa ennallaan, tulisi täyttää lautanen seuraavanlaisesti:
1/3 päivällislautasesta tulisi olla kasviksia
1/3 päivällislautasesta tulisi olla kalaa tai lihaa
1/3 päivällislautasesta tulisi olla täysjyvätuotteita

Henkilöiden, jotka haluavat pudottaa painoansa, tulisi täyttää lautanen seuraavanlaisesti:
½ päivällislautasesta tulisi olla kasviksia
¼ päivällislautasesta tulisi olla lihaa tai kalaa
¼ päivällislautasesta tulisi olla täysjyvätuotteita

 

Myöhäiset treenit ja syöminen


Päättyvätkö harjoitukset myöhään illalla? Jos tarkoituksenasi on pitää paino ennallaan tai pudottaa painoa, sinun ei tarvitse syödä treenien jälkeen, jos olet saanut tarpeeksi energiaa aikaisemmin päivällä. Jos tunnet itsesi illalla nälkäiseksi, voit syödä kevyen iltapalan ilman, että se vaikuttaa unenlaatuusi.

Smoothie on täydellinen kevyt iltapala!

Suosikit