Terveelliset kaurakupit jogurtilla

Kaurakupit

Terveelliset kaurakupit

Tällä reseptillä valmistat 6 kpl terveellistä kaurakuppia, jotka voit täyttää esimerkiksi marjoilla, jogurtilla tai vaikkapa jäätelöllä. Nauti jogurtilla täytetty kaurakuppi aamiaiseksi tai tarjoile jäätelöllä ja marjoilla täytetty kaurakuppi jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Annokset: 6

Ainesosat:

  • 1 keskikokoinen banaani
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 3 rkl hunajaa/kuitusiirappia
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl vanilja-aromia
  • Ripaus suolaa
  • Lisää halutessasi 20 g Banaanigranolaa (katso resepti alta) tai rouhittuja pähkinöitä, siemeniä.

Tee näin:

  1. Muussaa banaani hyvin haarukalla tai sauvasekoittimella.
  2. Sekoita joukkoon loput aineosista ja anna tekeytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
  3. Painele kylmä taikinamassa kuuteen muffinivuokaan tai kuuteen voideltuun teflonpinnoitteiseen vuokaan. Painele taikinamassa hyvin vuokien pohjaan ja tämän jälkeen vuokien reunoille teelusikan kuperalla puolella. (Voit käyttää apunasi myös sormia).
  4. Paista kaurakupit 160 asteessa noin 18-20 minuuttia.
  5. Anna kaurakuppien jäähtyä vuoissa ennen irrottamista.
  6. Täytä kupit mielesi mukaisella täytteellä, kuten jogurtilla, marjoilla tai muulla hyvällä!
  7. Kaurakupit säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän.

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit