ruoka-aineksia pöydällä

Helppo ja hyvä ruokasuunnitelma – 5 vinkkiä

Ruokasuunnitelman tekemisen ei tarvitse olla vaikeaa. Tässä artikkelissa kerromme 5 hyvää vinkkiä, joiden avulla luot yksinkertaisen ja hyvän ruokasuunnitelman.

Ruokasuunnitelma: Vinkki 1

Aloita pienestä

Jos et ole koskaan tehnyt ruokasuunnitelmaa, voi sen aloitus tuntua vaikealta. Järkevintä on aloittaa pienistä muutoksista, esimerkiksi yksittäisen päivän aterian muutoksesta. Keskity esimerkiksi ensin aamupalaan, joka on verrattain yksinkertainen ateria. Suunnittele, mitä elintarvikkeita ja kuinka paljon niitä tarvitset. Monille meistä aika on kortilla aamuisin, joten ota huomioon myös se, kuinka paljon haluat aterian valmistamiseen kuluttaa aikaa.

Ruokasuunnitelma: Vinkki 2

Pidä suunnitelma yksinkertaisena

Ruoka-suunnitelmasi ei tarvitse sisältää monimutkaisia aterioita jokaiselle päivälle. Monimutkaisuuden sijasta keskity ruokasuunnitelmassasi hyvien ja terveellisten elintarvikkeiden käyttöön. Pitkän ja raskaan työpäivän jälkeen harvalla on intoa alkaa taiteilemaan viiden tähden päivällistä. Täydellinen arkipäivällinen on nopeasti valmistuva, yksinkertainen ateria terveellisistä raaka-aineista. Etsi inspiraatiota ja hyviäruokaohjeita ja valmista kerralla hieman suurempi annos ja voit syödä samaa ruokaa myös seuraavana päivänä.

Yritä keskittyä raaka-aineisiin enemmän kuin itse ateriaan. Mieti, mitkä elintarvikkeet sopivat keskenään ja valmistuvat nopeasti. Voit myös valmistaa osan ruoista etukäteen.

VINKKI: Pilko vihannekset jääkaappiin valmiiksi silloin kun sinulla on ylimääräistä aikaa!

Ruokasuunnitelma: Vinkki 3

Kokeile teemailtoja

Meksikolainen ilta kalatacoilla, tacosalaatilla tai chili con carnella. Keittoilta tomaattikeitolla tai kanakeitolla. Tai miten olisi loppuviikon ”jämäjuhlat”, joka koostuu jääkaappiin kerääntyneistä raaka-aineista. Teemaillat tarjoavat helpomman tavan rakentaa monipuolisempi ruokasuunnitelma.

Ruokasuunnitelma: Vinkki 4

Varaa aikaa

Muista varata aikaa ruokasuunnitelman laatimiseen. Onko sinulla kokonaiskuvaa viikon ohjelmasta? Mitkä harrastukset vievät aikaa? Oletko sopinut elokuvaillan ystävien kanssa?

Kuinka paljon voit käyttää aikaa ruokasuunnitelman laatimiseen?

Ruokasuunnitelma: Vinkki 5

Käytä esimerkkinä valmista ruokasuunnitelmaa

Tarvitsetko hieman inspiraatiota ruokasuunnitelmasi tekoon? Tutustu muiden samanhenkisten ruokasuunnitelmiin. Nutrilett-sivuilta löydät monia hyviä ruokasuunnitelmaehdotuksia. Lue lisää hyvistä aterioista ja suunnittele itsellesi sopiva ruokasuunnitelma!

 

Onnea suunnitteluun!

Suosikit