_
ateriankorvikkeet

Ateriankorvike – Mikä se on ja milloin ateriankorvikkeen voisi syödä?

Kiireisen arjen vilskeessä on tärkeää muistaa riittävä kaloreiden ja energian saanti. Päivän pääaterioiden, eli aamupalan, lounaan ja päivällisen, väliin jää usein pitkä aika.

Tämä voi aiheuttaa napostelun tarvetta, joka usein tyydytetään epäterveellisillä välipaloilla. Ateriankorvike on erinomainen tapa varmistaa, että saat tarvittavat ravintoaineet sekä riittävästi energiaa myös välipaloista. Täältä voit lukea lisää ateriankorvikkeista – mitä ne ovat ja milloin sinun tulisi syödä niitä!

Mikä on ateriankorvike?

Ateriankorvikkeita on saatavilla monenlaisina patukoina, pirtelöinä ja juomina. Mutta mitä ateriankorvike oikeastaan on ja miksi niitä käytetään?

Kuten jo nimikin kertoo, ateriankorvike korvaa aterian. Ateriankorvikepirtelö tai -patukka tarjoaa riittävästi energiaa ja ravintoaineita kiireisen arjen keskellä. Näin ollen ateriankorvike auttaa jaksamaan läpi päivän. Välipalana toimiva ateriankorvike puolestaan on terveellisempi vaihtoehto kuin epäterveelliset pikkunaposteltavat.

Ateriankorvikkeilla voi tarvittaessa myös korvata 1-2 päivän pääaterioista, ei kuitenkaan kaikkia, sillä ateriankorvike ei korvaa tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota. Ateriankorvikkeet, jotka tukevat painonpudotusta tai painon ennallaan pitämistä, ovat suunniteltu ravintosisällöltään juuri tähän tarkoitukseen.

Mikään ei voita ruokavaliota, joka koostuu terveellisestä ruoasta, mutta ateriankorvike on täydellinen vaihtoehto tilanteissa, jolloin terveellisen ruoan syömiseen ei ole aikaa tai jos sinulla on tavoitteena rajoittaa päivittäistä kalorimäärää.

Nutrilett-ateriankorvikkeet sisältävät juuri sopivan määrän energiaa, ravintoaineita sekä vitamiineja ja hivenaineita. Niissä on myös runsaasti proteiineja, jotka pitävät nälän tunteen loitolla pidempään. Toimipa ateriankorvike pääaterian korvikkeena tai välipalana, on tärkeää muistaa, ettei niillä tule korvata tasapainoista ruokavaliota kokonaan.

Ateriankorvikkeiden avulla on tarkoitus varmistaa riittävä päivittäinen kaloreiden saanti, eli niillä tuetaan jo olemassa olevaan tasapainoista ruokavaliota. 200 kalorin ateriankorvikeannos sopii mainiosti kevyempien aterioiden, kuten illallisen korvaamiseen taikka tarvittaessa välipalaksi.

Miksi ateriankorvikkeita käytetään?

Ateriankorvikkeita käytetään pääsääntöisesti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on päivittäisen kalorimäärän rajoittaminen, eli yhden tai kahden päivän pääaterian korvaaminen ateriankorvikkeella. Tämä sopii henkilöille, joiden tavoite on pudottaa painoa tai pitää ihannepaino ennallaan. Ateriankorvikkeen avulla pidät päivittäiset kalorit kätevästi kurissa, sillä patukalla tai pirtelöllä voit helposti korvata aterian ja rajoittaa näin kaloreiden saantia. Nutrilett-ateriankorvikkeet sisältävät 200-250 kaloria per patukka tai pirtelö.

Toinen syy ateriankorvikkeiden käytölle on riittävä energiamäärän varmistaminen päivän pääaterioiden välissä. Lounaan ja päivällisen väliin jää usein liian pitkä väli ja monet meistä tuntevatkin keskittymisen herpaantuvan kello 15 kieppeillä. Jos huomaat kokevasi matalan verensokerin merkkejä ja näläntunnetta päivittäin samaan aikaan, saattaa pieni välipalahetki olla paikallaan. Ota aamulla mukaan ateriankorvike tai pieni eväspakkaus iltapäivää varten, ja varmistat tasaisen verensokerin koko päiväksi. Ateriankorvike sammuttaa herkutteluhimon, joten vältyt syömästä makeisia tai muita herkkuja, jotka sisältävät paljon sokeria, rasvaa ja kaloreita.

Ateriankorvikkeet sisältävät sopivan määrän proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa, kuituja, vitamiineja ja hivenaineita. Ateriankorvikkeiden erinomaisesta ravintosisällöstä huolimatta on tärkeää muistaa, ettei niillä tule korvata täysin monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.

Milloin ateriankorvikkeita tulee syödä?

Ajankohta ateriankorvikkeen syömiselle riippuu täysin, oletko korvaamassa päivän pääateriaa vai toimiiko ateriankorvike välipalana pääaterioiden välissä. Jos olet aikeissa käyttää aterian korviketta välipalana, nautitaan se päivän pääaterioiden välissä. Jos olet aikeissa korvata ateriankorvikkeella yhden tai kaksi päivän pääateriasta, voit syödä ateriankorvikepatukan tai -pirtelön normaalina pääaterian ajankohtana. Voit itse päättää haluatko syödä ateriankorvikkeen lounaan tai päivällisen sijasta, tai vaihtoehtoisesti korvata yhden, korkeintaan kaksi muuta päivän ateriaa.
Painonpudotuksessa on tärkeää miettiä koko päivän aikana saatavaa kalorimäärää. Jos korvaat esimerkiksi kaksi päivän aterioista Nutrilett-ateriankorvikkeilla, joiden kalorimäärä on alhaisempi kuin korvattavan pääaterian, saattaa tämä auttaa sinua saavuttamaan ihannepainosi helpommin. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio yhdistettynä liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin, on tärkeä tekijä painonpudotuksessa sekä painon pitämisessä ennallaan. Nutriletilla on monia ateriankorvikevaihtoehtoja, joilla voidaan tukea jo olemassa olevaa terveellistä ruokavaliota ja elämäntapoja.

Ateriankorvikkeet, joissa on vähän kaloreita ja paljon proteiineja ja kuituja

Nutrilett ateriankorvikkeet:

Suosikit