ateriankorvikkeet

Ateriankorvike – Mikä se on ja milloin ateriankorvikkeen voisi syödä?

Kiireisen arjen vilskeessä on tärkeää muistaa riittävä kaloreiden ja energian saanti. Päivän pääaterioiden, eli aamupalan, lounaan ja päivällisen, väliin jää usein pitkä aika.

Tämä voi aiheuttaa napostelun tarvetta, joka usein tyydytetään epäterveellisillä välipaloilla. Ateriankorvike on erinomainen tapa varmistaa, että saat tarvittavat ravintoaineet sekä riittävästi energiaa myös välipaloista. Täältä voit lukea lisää ateriankorvikkeista – mitä ne ovat ja milloin sinun tulisi syödä niitä!

Mikä on ateriankorvike?

Ateriankorvikkeita on saatavilla monenlaisina patukoina, pirtelöinä ja juomina. Mutta mitä ateriankorvike oikeastaan on ja miksi niitä käytetään?

Kuten jo nimikin kertoo, ateriankorvike korvaa aterian. Ateriankorvikepirtelö tai -patukka tarjoaa riittävästi energiaa ja ravintoaineita kiireisen arjen keskellä. Näin ollen ateriankorvike auttaa jaksamaan läpi päivän. Välipalana toimiva ateriankorvike puolestaan on terveellisempi vaihtoehto kuin epäterveelliset pikkunaposteltavat.

Ateriankorvikkeilla voi tarvittaessa myös korvata 1-2 päivän pääaterioista, ei kuitenkaan kaikkia, sillä ateriankorvike ei korvaa tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota. Ateriankorvikkeet, jotka tukevat painonpudotusta tai painon ennallaan pitämistä, ovat suunniteltu ravintosisällöltään juuri tähän tarkoitukseen.

Mikään ei voita ruokavaliota, joka koostuu terveellisestä ruoasta, mutta ateriankorvike on täydellinen vaihtoehto tilanteissa, jolloin terveellisen ruoan syömiseen ei ole aikaa tai jos sinulla on tavoitteena rajoittaa päivittäistä kalorimäärää.

Nutrilett-ateriankorvikkeet ovat hyviä aterioita sisältäen muiden muassa proteiinia, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Toimipa ateriankorvike pääaterian korvikkeena tai välipalana, on tärkeää muistaa, ettei niillä tule korvata tasapainoista ruokavaliota kokonaan.

Ateriankorvikkeiden avulla on tarkoitus varmistaa riittävä päivittäinen kaloreiden saanti, eli niillä tuetaan jo olemassa olevaan tasapainoista ruokavaliota. 200 kalorin ateriankorvikeannos sopii mainiosti kevyempien pääaterioiden, kuten illallisen korvaamiseen taikka tarvittaessa välipalaksi.

Miksi ateriankorvikkeita käytetään?

Ateriankorvikkeita käytetään pääsääntöisesti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on päivittäisen kalorimäärän rajoittaminen, eli yhden tai kahden päivän pääaterian korvaaminen ateriankorvikkeella. Tämä sopii henkilöille, joiden tavoite on pudottaa painoa tai pitää ihannepaino ennallaan painonpudotuksen jälkeen. Ateriankorvikkeen avulla pidät päivittäiset kalorit kätevästi kurissa, sillä patukalla tai pirtelöllä voit helposti korvata aterian ja rajoittaa näin kaloreiden saantia. Nutrilett-ateriankorvikkeet sisältävät 200-250 kilokaloria per patukka tai smoothie/juoma.

Toinen mahdollinen käyttötapa ateriankorvikkeille on riittävä energiamäärän varmistaminen päivän pääaterioiden välissä. Lounaan ja päivällisen väliin jää usein liian pitkä väli ja monet meistä tuntevatkin keskittymisen herpaantuvan kello 15 kieppeillä. Tällöin saattaa pieni välipalahetki olla paikallaan. Ota aamulla mukaan ateriankorvike tai pieni eväspakkaus iltapäivää varten, ja varmistat hyvän ateriarytmin koko päiväksi. Ateriankorvikkeen avulla vältyt syömästä makeisia tai muita herkkuja, jotka sisältävät paljon sokeria, rasvaa ja kaloreita.

Ateriankorvikkeiden erinomaisesta ravintosisällöstä huolimatta on tärkeää muistaa, ettei niillä tule korvata kokonaan monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Ateriankorvikkeita tuleekin käyttää yhdessä muiden elintarvikkeiden kanssa osana vähäenergiaista, tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveitä elämäntapoja.  Niiden käytön yhteydessä tulee muistaa juoda riittävästi vettä.

Milloin ateriankorvikkeita tulee syödä?

Ajankohta ateriankorvikkeen syömiselle riippuu täysin, oletko korvaamassa päivän pääateriaa vai toimiiko ateriankorvike välipalana pääaterioiden välissä. Jos olet aikeissa käyttää ateriankorviketta välipalana, nautitaan se päivän pääaterioiden välissä. Jos olet aikeissa korvata ateriankorvikkeella yhden tai kaksi päivän pääateriasta, voit syödä ateriankorvikepatukan tai -pirtelön normaalina pääaterian ajankohtana.
Painonpudotuksessa on tärkeää miettiä koko päivän aikana saatavaa kalorimäärää. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio yhdistettynä liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin on tärkeä tekijä painonpudotuksessa sekä painon pitämisessä ennallaan. Nutrilettilla on monia ateriankorvikevaihtoehtoja, joilla voidaan tukea jo olemassa olevaa terveellistä ruokavaliota ja elämäntapoja.

Nutrilettin ateriankorvikepatukoita:

Nutrilett ateriankorvikkeet:

Suosikit