Nutrilett Premium Dark Chocolate Patukka

Ateriakorvikkeet tukemassa painonpudotusta

On kaksi tapaa pudottaa painoa: joko syömällä vähemmän kaloreita kuin kuluttaa tai yhdistämällä kevyt ruokavalio sekä lisäämällä energiankulutusta liikunnan muodossa. Käyttämällä Nutrilett-ateriankorvikkeita voit vähentää päivittäistä energian saantiasi ja laihtua.

Yleisesti suositeltava painonpudotustahti on 2–4 kiloa kuukaudessa (perustuu Käypä hoito -suositukseen 0,5-1 kg/vko). Tämä saavutetaan 500-1000 kilokalorin (kcal) päivittäisellä energiavajeella. Energiasta 25–35 % tulisi saada rasvoista, 40–60% hiilihydraateista ja 15–25 % proteiineista.

Mikä vaikutus Nutrilett ateriankorvikkeilla -patukoilla ja -smoothiella on painonpudotukseen?

Korvaamalla 1–2 pääateriaa päivässä Nutrilett-patukoilla tai -smoothiella osana vähänenergiaista ruokavaliota voit pienentää päivittäistä kalorimäärääsi. Patukat ja smoothiet sisältävät energiaa noin 200 kcal. Energian lähteenä ovat kaikki kolme energiaravintoainetta eli proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat. Lisäksi jokainen ateriankorvike sisältää noin kolmasosan päivän vitamiineista ja kivennäisaineista. Korvaamalla yhden pääaterian Nutrilett -patukalla tai -smoothiella saat siis täysipainoisen aterian ja 200 kcal energiaa. Tämä tarkoittaa, että korvaamalla kaksi ateriaa saavutat luultavimmin 500–600 kilokalorin energiavajeen riippuen tavallisten aterioittesi energiamäärästä.

Nutrilettin brändilähettiläs Lotta Backlund korvaa yhden aterian päivässä mieluiten Nutrilett Premium Dark Chocolate -patukalla, joka on herkullinen tummalla suklaalla kuorrutettu ateriankorvike. Miten Lotta sitten herkuttelee?

”Nutrilett-tuotteita on helpottavaa syödä siksi, että tietää täsmälleen missä mennään kalorilaskelmissa. Lounasleipä saattaa sisältää mitä tahansa 250 ja 600 kalorin väliltä ja tuoresmoothie 200–400 kaloria, eikä kahvilansetä tai -tätikään osaa sinulle kertoa tuotteensa täsmällistä lukua. Nutrilett-tuotteilla tiedät, ettet vahingossa sabotoi päivän syömisiäsi.”

Kuinka hallitset painoasi pitkällä aikavälillä?

Nutrilett-patukat ja -smoothiet ovat loistava keino hallita päivittäistä energiansaantiasi. Sinun tulee kuitenkin kiinnittää huomiota myös muiden aterioidesi laatuun. Koeta valita ruokaa, josta saat hyviä kaloreita: tämä tarkoittaa runsaasti proteiinia ja kuitua sekä vähän sokeria. Ajoittainen herkuttelu on kuitenkin välillä enemmän kuin paikallaan, ja tällöin Lotta Backlund vinkkaa nauttimaan jonkin makeista Nutrilett -ateriakorvikepatukoista. Laihduttamisen ei kuulu olla liian ryppyotsaista puuhaa – fiksut valinnat ovat usein niitä tärkeimpiä!

Siinä missä keittiössä voi tehdä päivittäin järkeviä ruokavalintoja, on myös liikunnalla tärkeä rooli painonpudotuksessa. Sinun ei tarvitse välttämättä rehkiä salilla, sillä myös kävely, pyöräily, uinti ja muut liikuntamuodot ylläpitävät lihastasoasi ja samalla vilkastuttavat perusaineenvaihduntaasi. Kun liikut riittävästi ja huolehdit tasapainoisesta ravinnonsaannista, olet matkalla kohti ilopainoasi. Liikuntaa on helppo lisätä pienin muutoksin jokapäiväisen menemisen lomassa, ja näin säästät myös aikaasi. Lotta Backlund huolehtii riittävästä liikunnasta kävelemällä niin paljon kuin mahdollista: ”Kävele kaikkialle, minne voit. Ymmärrän, että iso osa ihmisistä asuu paikoissa, missä ei voi kävellä työmatkojaan, mutta on PALJON paikkoja, joihin voi kävellä sen sijaan että menee autolla ja julkisilla. Vältä hissin käyttöä. Ota avuksi aktiivisuusranneke tai puhelinsovellus, joka esimerkiksi laskee askeleesi.”

Suosikit