Suklaakakku kaakaosta on vähähiilihydraattinen jälkiruoka

Vähähiilihydraattinen suklaakakku

Etkö pidä liian makeista kakuista? Siinä tapauksessa ihastut varmasti tähän vähähiilihydraattiseen suklaakakkuun, jossa on aikuiseen makuun sopiva kahvin vivahde ja joka on valmistettu kaakaosta. Reseptistä tulee noin 10 palan kakku, ja sen paistamiseen kuluu vain 50 minuuttia. Täydellinen seurassa nautittavaksi!

Valmistusaika: 00:50:00
Kalorit: 197,6

Ainesosat

  • 4 kananmunaa
  • 12 kpl tuoreita taateleita
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl vähärasvaista kaakaota
  • 1 rkl vahvaa kahvia
  • 1 dl makeutusainetta*

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen
  2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan
  3. Sekoita taatelit (joista on poistettu kivet) ja kananmunan valkuaiset yleiskoneessa
  4. Lisää sitten öljy vähän kerrallaan
  5. koko ajan sekoittaen
  6. Lisää maito ja kahvi vähän kerrallaan
  7. koko ajan sekoittaen
  8. Lisää sitten kaakao ja mantelijauho
  9. sekoita taikina sileäksi
  10. Kaada taikina valkuaisvaahdon päälle ja sekoita varovasti
  11. kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Kaada taikina pyöreään
  12. halkaisijaltaan n. 18 cm vuokaan
  13. joka on vuorattu leivinpaperilla
  14. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia
  15. Anna kakun levätä hetken ennen tarjoilua
  16. Voit tarjoilla kakun sellaisenaan tai marjojen ja kermavaahdon kanssa

Ravintoarvot per annos:

Kaloreita: 197,6

Kuitua (g): 4,5

Proteiinia (g): 5,8

Rasvaa (g): 16

Hiilihydraatteja (g): 6,8

Sokeria (g): 5,6

 

*makeutusaineen (erytritoli) hiilihydraatit eivät imeydy elimistöön sokerin tavoin

Reseptin loi Evelina Söderholm