• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
vähähiilihydraattinen marjapiirakka

Tämä on helppo no-bake-resepti vähähiilihydraattiselle mustikkapiirakalle. Ei sisällä gluteenia, maitoa eikä laktoosia – vegaaninen piirakka, joka maistuu kesältä! Täydellinen tarjoiltavaksi vieraille tai iltapalaksi itselle. Tällä ohjeella valmistat kahdeksan annosta, ja valmistusaika on 30 minuuttia.

  • Annoksia 8
  • Valmistusaika 00:20:00
  • Kalorit 286

Ainesosat:

  • 1 dl mantelijauhoja
  • 150 g kokonaisia manteleita
  • 40 g kookosöljyä
  • 2 rkl makeutusaineesta valmistettua tomusokeria*
  • 300 g kookoskermaa
  • 200 g pakkasmustikoita
  • 40 g vähähiilihydraattista siirappia (esimerkiksi Fiber Sirup gold)
  • 2 tl agar agaria

Tee näin:

  1. Jauha mantelit monitoimikoneessa seokseksi, jossa on jauhoja ja pieniä paloja.
  2. Sulata kookosöljy, sekoita keskenään mantelit, kookosöljy, siirappi ja mantelijauhot. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin.
  3. Kaada mustikat, tomusokeri, agar agar ja kookoskerma kulhoon ja sekoita hyvin. Anna seistä 2 minuuttia. Lämmitä sen jälkeen seosta 2 minuuttia kiehauttamatta.
  4. Kaada mustikkaseos pohjan päälle. Laita takaisin jääkaappiin ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
  5. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

*Mikäli käytät normaalia tomusokeria, huomioi ettei sitä ole laskettu kaloritaulukkoon.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 286,3

Kuitu (g): 7,4

Proteiinit (g): 6,2

Rasva (g): 24,9

Hiilihydraatit (g): 8,8

Sokeri (g): 4

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita