• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
vähähiilihydraattinen granola

Granolan valmistaminen itse on helppoa – kokeile vähähiilihydraattista granolaa! Tässä reseptissä on vähän hiilihydraatteja ja runsaasti proteiinia. Tällä ohjeella valmistat 15 annosta, joista kukin on 50 grammaa.

  • Annoksia 15
  • Valmistusaika 00:10:00
  • Kalorit 227

Ainesosat:

  • 150 g kokonaisia manteleita
  • 150 g cashewpähkinöitä
  • 65 g kurpitsansiemeniä
  • 65 g auringonkukansiemeniä
  • 50 g chia-siemeniä
  • 36 g kookoshiutaleita
  • 75 g mantelivoita
  • 1 dl vettä
  • 4 tl pakastekuivattuja vadelmia
  • 2 tl makeutusaineesta valmistettua tomusokeria*
  • ½ tl vaniljasokeria

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Jauha mantelit ja cashewpähkinät monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi, jossa on suuria ja pieniä paloja. Laita sivuun.
  3. Jauha sen jälkeen kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemenet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi, jossa on suuria ja pieniä paloja.
  4. Sekoita kulhossa vaniljasokeri, tomusokeri, vesi, mantelivoi ja chia-siemenet sileäksi massaksi. Lisää jauhetut pähkinät, siemenet ja kookoshiutaleet. Sekoita.
  5. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Murenna granolaseos käsin. Lisää pakastekuivatut vadelmat. Säilytä lasipurkissa.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 226,7

Kuitu (g): 4,7

Proteiinit (g): 7,7

Rasva (g): 18,6

Hiilihydraatit (g): 7,7

Sokeri (g): 1,6

*mikäli käytäy normaalia tomusokeria, huomioi ettei sitä ole laskettu kaloritaulukkoon.

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita