• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Eksoottinen ja terveellinen Teriyakilohi uunissa

Teriyakilohi uunissa

Terveellinen ruoka, joka on saanut vaikutteita korealaisesta keittiöstä. Uunissa valmistettu teriyakilohi sweet chili -ja soijakastikkeella sekä korianterilla. Tämä herkullinen päivällinen tuo ripauksen eksotiikkaa arkipäivään ja sisältää vain 600 kaloria.

Ohjeella valmistat 2 annosta.

  • Annoksia 2
  • Valmistusaika 00:25:00
  • Kalorit 600,4

Ainesosat:

  • 300 grammaa tuoretta lohta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl valkosipulitahnaa
  • 5 grammaa chiliä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 5 grammaa korianteria
  • 1 dl keitettyä kvinoaa
  • 50 grammaa edamame papuja (vihreät soijapavut)
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 2 retiisiä
  • ½ sipuli
  • ½ lime

Tee näin: Marinadi

  1. Sekoita sweet chili -kastike, soijakastike, valkosipulitahna, hienonnettu chili ja sitruunamehu.
  2. Käytä puolet marinadista lohen marinoimiseen.

Annoksen valmistus:

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Aseta marinoitu lohi uuniin kypsymään 20-25 minuutiksi.
  3. Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita kvinoa seesamiöljyn, siivutettujen retiisien, papujen, hienonnetun sipulin kanssa, purista joukkoon limen mehu.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Ota lohi pois uunista.
  7. Kokoa annos asettamalla lohi kvinoasalaatin päälle, lisää loppu marinadi ja viimeistele annos korianterilla.

Ravintosisältö:

  • Kalorit: 600,4 kcal
  • Kuituja (g): 5 g
  • Proteiinit (g): 39,1 g
  • Rasvaa (g): 32,6 g
  • Hiilihydraatit (g): 36,5 g
  • Sokerit (g): 6,6 g

Aiheeseen liittyviä artikkeleita