• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Vähäkalorinen resepti kikhernekeitolle

Lämmittävä ja herkullinen kikhernekeitto on saanut inspiraationsa pohjoisafrikkalaisesta makumaailmasta. Erityisesti koleina ja kylminä syys- ja talvi-iltoina maistuva kikhernekeitto sisältää vain 240 kaloria ja sopii tämän ansiosta osaksi vähäkaloriseen ruokavalioon. Tällä ohjeella valmistat 3 annosta nopeasti vaivaisessa 20 minuutissa. Hyvää ruokahalua!

  • Annoksia 3
  • Valmistusaika 00:20:00
  • Kalorit 240

Aineosat:

  • 1 paketti keitettyjä kikherneet
  • 1 paketti tomaattimurskaa
  • 1 porkkana
  • 50 g munakoisoa
  • ½ keltainen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl kuminaa
  • ½ cayennepippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 litra kasvislientä (vähäsuolainen)
  • ½ tl mustapippuria

Tee näin:

  1. Kuutioi porkkana ja munakoiso. Hienonna sipuli ja puroista valkosipuli. Kiehauta kasviliemi ja lisää joukkoon kaikki kasvikset, mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Lisää kikherneet, lämmitä ja tarjoile!

Per annos:

Kalorit: 239,9

Kuitu (g): 8,5

Proteiini (g): 10,4

Rasva (g): 5,2

Hiilihydraatti (g): 35,6

Sokeri (g): 12,4

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita