Tarjoiluehdotus: Kesäinen ja kevyt parsakeitto. Annos viimeistelty verson päillä.

Kesäinen Parsakeitto

Kesäinen parsakeitto

Vaikka kesä onkin grilliruoan kulta-aikaa, saattaa helteellä raikastava kesäinen keitto olla houkuttelevampi. Tämä parsakeitto maistuu ihanalta mutta sisältää vain 184 kaloria per annos!

Annokset: 2
Valmistusaika: 00:40:00
Kcal: 184

Ainesosat:

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa (vaihtoehtoisesti voit kokeilla kesäkurpitsaa)
  • 2 pientä sipulia
  • 1 tl öljyä
  • 2 dl omenamehua
  • 8 dl kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl maissitärkkelystä (maizena)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tee näin:

  1. Poista veitsellä parsan kovat päät. Irroita nuput ja laita ne syrjään odottamaan. Leikkaa parsatangot paloiksi.
  2. Pilko sipulit ja kuullota kattilassa pienessä öljytilkassa yhdessä parsan kanssa. Lisää omenamehu sekä kanaliemi ja keitä noin 20 min.
  3. Sekoita keitto tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderillä yhdessä persiljan kanssa. Siirrä keitto kattilaan. Sekoita maissitärkkelys ruokakermaan ja lisää nauhana keittoon.
  4. Lisää parsan nuput ja keitä n. 3-4 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Haluteltassasi tarjoa keitto hyvän leivän ja grillatun kanan kanssa.

Ravintoarvot:

Kaloreita: 184

Kuitua (g): 2,7

Proteiinia (g): 5,6

Rasvaa (g): 14

Hiilihydraatteja (g): 11

 

Nautinnollista kesää!

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit