Nutrilett VLCD-kasviskeitto kulhossa Nutrilett VLCD-kasviskeitto kulhossa

Kaikissa Nutrilett VLCD-tuotteissa on nyt uusi resepti!

Kaikki Nutrilett VLCD-tuotteet tehdään nyt uudella reseptillä. Tuotteissa on muun muassa enemmän proteiinia, enemmän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sekä merkittävästi vähemmän sokeria ja fruktoosia kuin aikaisemmin. Myös tuotteiden makuja on parannettu.

Toivomme, että Nutrilett VLCD-tuotteet maistuvat mielestäsi yhtä hyviltä – tai jopa paremmilta kuin ennen!

Uutta on myös se, että voit nyt käyttää VLCD-tuotteita omatoimisesti, ilman lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistusta, jopa 8 viikkoa 3 viikon sijaan.

Kaikki valmiit VLCD-smoothietetrat säilyvät samankokoisina (330 ml), kun taas kaikki VLCD-pirtelöt saavat uudet pakkauskoot, 20 ja/tai 10 annospussin pakkaukset. VLCD-keitot myydään 10 ja 5 annospussin pakkauksissa.

Lokakuun 27.päivänä 2022 astuu voimaan uusi EU-asetus, joka säätelee kaikkien VLCD-tuotteiden koostumusta ja merkintöjä. VLCD-tuotteemme on nyt päivitetty vastaamaan tämän uuden lainsäädännön vaatimuksia. Nettisivuillamme on myynnissä jonkin aikaa samanaikaisesti sekä vanhalla koostumuksella olevia että uuden lainsäädännön mukaisia tuotteita.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi olette päivittäneet VLCD-tuotteitanne?

Olemme päivittäneet kaikki VLCD-tuotteemme uuden lainsäädännön vuoksi.

Kaikki markkinoilla olevat VLCD-tuotteet ovat elintarvikelainsäädännön alaisia. Lokakuussa 2022 astuu voimaan uusi EU-asetus, joka asettaa erityisvaatimuksia VLCD-tuotteiden koostumukseen. Lainsäädäntö määrittelee esimerkiksi sen, mitä ravintoaineita ruokavalionkorviketuotteiden pitää sisältää, kuinka paljon, miten tiedot tulee merkitä pakkauksiin jne.  Tämä EU-asetus koskee suoraan myös Suomea, ja muutosta valvoo Suomessa Ruokavirasto. Olemme nyt päivittäneet tuotteemme uusien määräysten mukaisiksi.

Nutrilettin muut tuotteet, ateriankorvikepatukat ja -valmisjuomat, pysyvät sisällöltään muuttumattomina.

Mitkä tuotteet ovat päivittyneet?

Olemme päivittäneet koostumuksen kaikissa tuotteissa, joissa on merkintä VLCD (Very Low Calorie Diet). Muutos koskee ruokavalionkorvikkeita: pirtelö- ja keittojauheita sekä VLCD-valmisjuomia.

Mitä eroa tuotteissa on nyt verrattuna aikaisempaan?

Keskeiset muutokset VLCD-tuotteiden koostumuksessa aikaisempaan verrattuna ovat seuraavat:

  • Sisältävät enemmän proteiinia per päiväannos
  • Sisältävät enemmän elimistölle välttämättömiä rasvahappoja (linolihappo (omega-6-rasvahappo) ja alfalinoleenihappo (omega-3-rasvahappo)) per päiväannos
  • Sisältävät enemmän energiaa per päiväannos (600-800 kcal)
  • Sisältävät vähemmän sokeria/fruktoosia (määrä puolitettu)
  • Tuotteisiin on lisätty koliinia
  • Riippuen pirtelötuotteesta, sisältävät enemmän kaakaota tai hedelmäjauhetta paremman maun saavuttamiseksi

VLCD-tuotteita voi nyt käyttää omatoimisesti jopa 8 viikkoa aiemman 3 viikon sijaan.

Miksi kaikille suositellaan nyt 5 annosta päivässä? Ennen miesten suositus oli 6 annosta päivässä.

Suosittelemme sekä miehille että naisille viisi annospussia päivässä.

Uuden lainsäädännön myötä VLCD-jaksolla päivittäin saatavan kalorimäärän yläraja on 800 kilokaloria. Aiemmin yläraja 800 kcal päivässä oli asiantuntijoiden suositus, eikä perustunut lainsäädäntöön. Tämä kilokalorimäärä täyttyy viidellä annospussilla ja näin ollen tilaa ei enää ole useammalle annokselle päivässä.

Miksi VLCD-tuotteiden hinnat ovat nousseet?

VLCD-tuotteet sisältävät nyt mm. enemmän proteiinia ja enemmän elimistölle välttämättömiä rasvahappoja (linolihappo ja alfalinoleenihappo) kuin aiemmin. Tämä tekee tuotteen sisällöstä kalliimpaa. Samaan aikaan maailman markkinatilanne on muuttunut paljon kuluvan vuoden aikana. Maailmantilanteen takia myös sekä tuotteiden että pakkausten raaka-aineiden saatavuus on vaikeutunut ja raaka-aineiden, kuljetuksen sekä energian hinnat ovat nousseet huomattavasti. Tästä syystä lähes kaikki, mitä ostamme ruokakaupoista ja muista kaupoista, on tullut paljon kalliimmaksi.

Kestääkö laihtuminen pidempään nyt, kun tuotteet sisältävät enemmän kaloreita ja enemmän rasvaa kuin aiemmin?

Nutrilettin VLCD-tuotteet on luokiteltu ”painonhallintaan tarkoitetuksi erittäin niukkaenergiaiseksi ruokavalionkorvikkeeksi”. Tuotteet on tarkoitettu vain terveille aikuisille ylipainoisille tai lihaville aikuisille, jotka aikovat laihtua. Ei ole mahdollista sanoa, kuinka nopeasti tai kuinka paljon ihminen voi laihtua – se on hyvin yksilöllistä.

Mitä teen ”vanhoille” Nutrilett-tuotteilleni? Voidaanko niitä yhdistää uuden lainsäädännön mukaisiin tuotteisiin?

Kyllä, voit yhdistää erilaisia ​​VLCD-tuotteita keskenään.

Onko tuotteiden maussa nyt eroa aiempaan verrattuna?

Päivittäessämme tuotteiden reseptejä uutta lainsäädäntöä vastaavaksi pyrimme laatimaan myös mahdollisimman herkulliset reseptit tuotteillemme. Päivitettyämme tuotteet testasimme niitä myös suomalaisten kuluttajien parissa varmistaaksemme, että ne maistuvat yhtä hyviltä tai jopa paremmilta kuin ennen.