• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Mehukas vegaaninen porkkanakakku valmistuu helposti uunipellillä.

Tällä ohjeella valmistat pienen uunipellillisen mehukasta vegaanista porkkanakakkua. Tuplaa aineosien määrä, jos haluat valmistaa suuren uunipellillisen. Vegaaninen porkkanakakku säilyy maukkaana useita päiviä ja sisältää vain 141 kaloria per annos. Tällä ohjeella valmistat 16 annosta.

  • Annoksia 16
  • Valmistusaika 00:40:00
  • Kalorit 141.5

Ainesosat:

  • 200 g omenasose (100% omenaa)
  • 100 g kuitusiirappia
  • 90 g vegaanimargariinia 60%
  • 4 ruokalusikallista chia-siemeniä
  • 1,75 dl vettä
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2,5 dl kookosjauhoa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl inkivääriä, kuivattu
  • 1 porkkana

Kuorrute:

  • 2,5 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 dl Sukrin pölysokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 0,75 dl kaurajuomaa
  • 1 mm suolaa

Tee näin:

  1. Aloita valmistelu liottamalla cashew-pähkinöitä vedessä vähintään 4 tuntia.
  2. Sekoita chia-siemenet lasiin vettä
  3. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  4. Uunin lämmetessä sekoita kaikki kuivat aineosat yhteen. Raasta porkkana ja sulata margariini.
  5. Lisää omenasose, kuitusiirappi, margariini, vaniljauute, liotetut chia-siemenet ja porkkanaraaste kulhoon. Sekoita hyvin esim. yleiskoneen tai vastaavan avulla.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x20 cm paistoastiaan. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia.
  7. Kakun paistuessa voit valmistaa kuorrutteen. Laita liotetut, pehmenneet cashew-pähkinät, Sukrin-pölysokeri, sitruunamehu, kaurajuoma sekä suola kulhoon, ja sekoita yleiskoneen avulla sileäksi seokseksi.
  8. Laita seos tekeytymään jääkaappiin
  9. Ota valmis kakku pois uunista ja anna jäähtyä täysin kylmäksi ennen päällysteen lisäämistä. Päällyste voi huoletta olla jääkaapissa jopa yön yli.
  10. Jaa kakku paloihin
  11. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Ravintoarvo per annos:

Kalorit: 141.5

Kuitu (g): 8.5

Proteiinit (g): 3.5

Rasva (g): 8.9

Hiilihydraatit (g): 7.7

Sokeri (g): 2.5

 

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita