
Vähähiilihydraattinen leipä
Tälllä ohjeella valmistat vähähiilihydraattisen leivän mantelijauhoista, joka sisältää runsaasti proteiinia! Mantelijauhojen ansiosta leipä on luonnollisesti gluteeniton sekä helppo valmistaa. Tällä ohjeella valmistat 7 annosta.
Valmistusaika: 00:15:00
Kalorit: 182
Ainesosat:
- 1
- 5 dl mantelijauhoja
- 2 munaa
- 400 g raejuustoa
- 0
- 5 dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl margariinia
- 60 %
- 2 rkl Fiberhusk-psylliumkuorijauhetta
- 2 rkl leivinjauhetta
- 1 tl chia-siemeniä
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita raejuusto ja munat tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin monitoimikoneella tai vastaavalla. Anna taikinan kohota 2 minuuttia.
- Jaa taikina 7 palloksi ja rullaa ne pitkulaisiksi. Huuhtele kädet vedellä
- niin rullaaminen on helpompaa.
- Ripottele pinnalle chia-siemeniä ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Ravintosisältö per annos:
Kalorit: 181,9
Kuitu (g): 5,4
Proteiinit (g): 10,2
Rasva (g): 13,2
Hiilihydraatit (g): 3,3
Sokeri (g): 1,5
Reseptin loi Evelina Söderholm