• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Ruokaisa, gluteeniton parsakaalipiirakka maistuu esimerkiksi välipalana kirsikkatomaattien kanssa.

Tämä maukas ja proteiinipitoinen kasvispiirakka on ravinteikas ateria. Reseptistä tulee kolme annosta gluteenitonta piirakkaa.

Ainekset:

  • 1 tölkki keitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl mantelijauhoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 pieninuppuinen parsakaali
  • 1 pieni sipuli
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • 1 kourallinen pinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Tee näin:

  1. Piirakkapohja: sekoita yhteen kikherneet, mantelijauho, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella tai yleiskoneessa
  2. Painele taikina piirakkavuokaan, pistele hieman haarukalla ja laita jääkaappiin 10-30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Laita piirakkapohja uunin keskitasolle esipaistumaan 20 minuutiksi.
  4. Pilko parsakaali ja silppua sipuli. Sekoita yhteen kananmunat, maito, puristettu valkosipuli, pinaatti, suola ja pippuri.
  5. Laita parsakaali ja sipulisilppu piirakkapohjan päälle ja kaada päälle munamaitoseos. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi salaatin kera.

Per annos:

Kaloreita: 434

Kuitua (g): 8,3

Proteiinia (g): 24

Rasvaa (g): 24,5

Hiilihydraatteja (g): 30,6

Sokeria (g): 9,9

 

Annoksia: 3

Valmisteluaika: 1 tunti

Paistoaika: 30 minuuttia

Reseptin tyyppi: Pohjoismainen

 

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita