kasvistapas

Kasvistapas

Tapas tarkoittaa useita pieniä annoksia! Tässä on kolme terveellistä kasvistapasta. Yhdistä vielä useampiin annoksiin tai tarjoile naposteltavana. Kun valmistat kaikki annokset samaan aikaan, säästät aikaa, sillä uuni on jo valmiiksi lämmin. Tällä ohjeella valmistat neljä annosta, jotka tarjoavat erilaisia makuja.

Valmistusaika: 00:30:00
Kalorit: 248

Ainesosat Bruschetta:,Ainesosat Munakoisopizza:,Ainesosat Täytetyt uunipaprikat:

  • 1 bataatti
  • 1 tomaatti
  • 50 g punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen mustapippuria
  • Nippu tuoretta basilikaa
  • 1 pieni munakoiso (320 g)
  • ¼ tl suolaa
  • 4 babytomaattia
  • 8 tl Basilikaa sisältävää pastakastiketta
  • 20 g italialaista mozzarellaa
  • Nippu pinaattia
  • 3 kpl punaisia snackpaprikoita
  • 100 g Philadelphia light
  • valkosipulin maku

Tee näin Bruschetta:,Tee näin Munakoisopizza:,Tee näin Täytetyt uunipaprikat:

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kosteuta ja paista bataatti uunissa 15 minuuttia. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi.
  2. Hienonna punasipuli ja basilika. Sekoita keskenään tomaatti
  3. punasipuli
  4. öljy
  5. etikka
  6. suola ja pippuri.
  7. Kun bataatti on valmis
  8. viipaloi se sentin paksuisiksi siivuiksi.
  9. Paahda bataatti-viipaleita leivänpaahtimessa muutama minuutti
  10. jotta niistä tulee rapeita.
  11. Laita päälle tomaattiseosta ja tarjoile!
  12. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  13. Viipaloi munakoiso 1
  14. 5 cm paksuisiksi siivuiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
  15. ripottele päälle suolaa ja paista uunin keskitasossa 20 minuuttia.
  16. Viipaloi tomaatti.
  17. Kun munakoiso on valmis
  18. laita jokaisen viipaleen päälle pastakastiketta
  19. tomaattia
  20. pinaatinlehtiä ja mozzarellaa.
  21. Paista uunissa 5-10 minuuttia.
  22. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  23. Poista paprikasta siemenet ja täytä tuorejuustolla.
  24. Paista uunin keskitasossa 15-20 minuuttia
  25. kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 248,7

Kuitu (g): 8,2

Proteiinit (g): 6,8

Rasva (g): 7,8

Hiilihydraatit (g): 33,7

Sokeri (g): 12,5

Reseptin loi Evelina Söderholm