
Gluteeniton vegaaninen leipä
Tällä reseptillä valmistat täyttävän leivän, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton ja sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja proteiinia! Reseptillä valmistat yhden leivän, josta tulee noin 18 viipaletta.
Annokset: 18
Valmistusaika: 01:00:00
Kcal: 167
Ainesosat:
- 4 rkl chia-siemeniä
- 2,75 dl vettä
- 1 rkl psylliumjauhetta
- 4 dl mantelijauhoa
- 2 dl kurpitsansiemeniä
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
- 0,5 dl kokonaisia manteleita
- 0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1,5 tl leipämaustesekoitusta (fenkoli, anis, kumina)
- 1 tl suolaa
- 1,2 tl ruokasoodaa
- 1 tl kuitusiirappia
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Sekoita chia-siemenet 1,75 desilitraan vettä – anna turvota 10 minuuttia
- Sekoita toisessa kulhossa 1 dl vettä ja psyllium (turpoaa nopeasti)
- Lisää kaikki muut ainekset kulhoon psylliumsekoituksen kanssa
- Lisää sitten turvonneet chia-siemenet
- Sekoita taikina huolellisesti joko leipäkoneella tai käsin
- Laita taikina pieneen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20×10 cm tai vastaava)
- Paista uunin alatasolla 1 tunti
- Anna jäähtyä
- Leivän voi viipaloida ja pakastaa
Ravintoarvot per annos:
Kaloreita: 167
Kuitua (g): 4,7
Proteiinia (g): 6,3
Rasvaa (g): 13,9
Hiilihydraatteja (g): 3,1
Sokeria (g): 0,8
Reseptin loi Evelina Söderholm
Arviot
(0 Arvostelua)