• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Gluteeniton vegaaninen leipä on täynnä terveellisiä siemeniä ja sisältää runsaasti kuitua.

Tällä reseptillä valmistat täyttävän leivän, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton ja sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja proteiinia! Reseptillä valmistat yhden leivän, josta tulee noin 18 viipaletta.

Ainekset:

  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 2,75 dl vettä
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • 4 dl mantelijauhoa
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
  • 0,5 dl kokonaisia manteleita
  • 0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1,5 tl leipämaustesekoitusta (fenkoli, anis, kumina)
  • 1 tl suolaa
  • 1,2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kuitusiirappia

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
  2. Sekoita chia-siemenet 1,75 desilitraan vettä – anna turvota 10 minuuttia
  3. Sekoita toisessa kulhossa 1 dl vettä ja psyllium (turpoaa nopeasti)
  4. Lisää kaikki muut ainekset kulhoon psylliumsekoituksen kanssa
  5. Lisää sitten turvonneet chia-siemenet
  6. Sekoita taikina huolellisesti joko leipäkoneella tai käsin
  7. Laita taikina pieneen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20×10 cm tai vastaava)
  8. Paista uunin alatasolla 1 tunti
  9. Anna jäähtyä
  10. Leivän voi viipaloida ja pakastaa

Per annos:

Kaloreita: 167

Kuitua (g): 4,7

Proteiinia (g): 6,3

Rasvaa (g): 13,9

Hiilihydraatteja (g): 3,1

Sokeria (g): 0,8

 

Annoksia: 18

Taikinan valmistusaika: 15 min

Paistoaika: 60 min

Reseptin tyyppi: Leipä

 

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita