Nainen ja Nutrilett-patukka

Vinkkejä energiseen syksyyn!

Tasapainoinen ruokavalio

Syö tarpeeksi usein. Suositeltavaa on nauttia 3-4 ateriaa sekä 1-2 välipalaa päivässä. Sisällytä aterioihisi täysjyvätuotteita, vähärasvaista lihaa ja kalaa, ne pitävät nälkää erinomaisesti jolloin houkutus napostella vähenee. Kannattaa panostaa hyvään aamupalaan ja lounaaseen. Samoin iltapäivällä pieni tasapainoisesti koottu välipala vie pahimman kärjen nälältä, jolloin päivällisen ruokamäärä pysyy kohtuudessa.

Ota vihannekset mukaan kaikille aterioille! Vihannekset maistuvat hyviltä, ovat terveellisiä, pitävät hyvin nälkää ja sisältävät vain vähän kaloreita. Lisäämällä vihannesten osuutta aterioillasi voit vähentää kokonaiskalorimäärää mutta tuntea olosi silti kylläiseksi. Hyvä peukalosääntö on, että kasvikset täyttävät puolet lautasestasi. Hyödynnä syksyllä myös herkulliset juurekset!

Anna itsellesi lupa herkkuun silloin tällöin. Kunhan suurimman osan aikaa valitsee terveellisesti, ei pienestä herkusta tule tuntea syyllisyyttä. Panosta laatuun, älä määrään. Myös herkuista on tarjolla pieniä pakkauskokoja. Syö päivittäin lounaan ja päivällisen jälkiruuaksi hedelmä tai marjoja, useimmilla tämä tapa vähentää muun makean nälkää.

Pidä itsesi liikkeessä

Hyvä tapa lisätä liikuntaa on yksinkertaisesti liikkua enemmän arkielämässä. Jos työmatkapyöräily tai töihin kävely ei ole mahdollista, voit aina esimerkiksi hypätä pois bussista tai raitiovaunusta muutaman pysäkin aikaisemmin ja kävellä loppumatkan!
Ota liikuntaan mukaan ystävä, jolla on samanlaiset tavoitteet.  Yhteisistä treenitreffeistä on vaikeampi luistaa.

Löydä juuri sinulle sopiva liikuntamuoto. Erilaisia liikuntamuotoja on lukematon määrä, kokeilisitko vaikka potkunyrkkeilyä, joogaa seinäkiipeilyä tai paritanssia? Myös perinteiset lajit kuten pyöräily, pitkät kävelyt luonnossa ovat aina hyvä vaihtoehto. Syksyinen metsä kutsuu sienestämään ja marjastamaan, mikä käy liikunnasta sekin.

Yksi askel kerrallaan

Painonpudottaminen on yksi asia, mutta vähintään yhtä tärkeää on uuden painon säilyttäminen ja pysyvien muutosten tekeminen. Mikäli otat välillä takapakkia, älä ajattele, että kaikki uurastaminen olisi ollut turhaa. Mikäli repsahdat takaisin vanhoihin rutiineihin, tiedosta, mikä oli kompastuskivi ja mene sitten eteenpäin. Muista, että kaikki muutokset oikeaan suuntaan ovat hyödyksi ja auttavat sinua pääsemään tavoitteeseesi. Tsemppiä!

Suosikit