Vegaaninen suklaakakku on mehukas jälkiruoka

Vegaaninen suklaakakku

Herkullisen mehukas vegaaninen suklaakakku, jonka voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Muista ottaa talteen kikherneiden säilykeliemi seuraavan kerran, kun avaat kikhernetölkin! Se on nimittäin erinomainen vegaaninen korvaaja kananmunalle – ja sisältää vähemmän kaloreita.

Annokset: 8
Valmistusaika: 00:45:00
Kcal: 206,1

Ainesosat:

  • 150 g bataattia
  • 2 rkl vegaanista proteiinijauhetta (vanilja)
  • 1 rkl vähärasvaista kaakaota
  • 2 rkl kookosjauhoa
  • 1 dl SukrinMells -makeutusainetta
  • 1 dl kookossokeria
  • 1,5 dl kikherneitä
  • 1 dl kookosjuomaa (1,6 % rasvaa)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 4 dl kesäkurpitsaa
  • 3 dl mantelijauhoa
  • 1,5 dl vähärasvaista kaakaota
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Tee näin:

  1. Kuorrute: Keitä bataatti ja anna jäähtyä. Sekoita bataatti, vaniljaproteiinijauhe, kaakao (1 rkl) ja kookosjauho yleiskoneessa tasaiseksi. Laita jääkaappiin.
  2. Kakku: laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita ensin kaikki kuivat ainekset keskenään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Lisää kuiviin aineisiin kesäkurpitsa, kikherneliemi ja kookosjuoma. Sekoita hyvin.
  3. Laita taikina pitkulaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
  4. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä myös keskeltä – testaa tikulla tai muulla vastaavalla välineellä.
  5. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä. Voit halutessasi koristella kakun tuoreilla marjoilla.

Ravintoarvot per annos:

Kaloreita: 206,1

Kuitua (g): 7,2

Proteiinia (g): 8,8

Rasvaa (g): 10,6

Hiilihydraatteja (g): 15,5

Sokeria (g): 8,7

 

Reseptin loi Evelina Söderholm

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit