joulukattaus

Vältä painonnousu joulunaikaan

Kaikki tiedämme, ettei joulu suinkaan ole vain muutaman päivän kestävä juhla vaan alkaa useimmilla jo marraskuussa. Houkutukset ovat monet! Tähtitortut, glögi, piparkakut, suklaat ja runsaat joululounaat kuuluvat joulunodotukseen ja tunnelmointiin. On oikein nauttia niistä, kunhan pitää kiinni hyvistä ruokailutottumuksista arkena. Ohessa muutamia vinkkejä siihen, miten nauttia joulunajasta niin, että housunnappi menee kiinni vielä jouluaattonakin.

1.    Suunnittele ateriasi

Viikot ennen joulua ovat usein hektisiä, jolloin ruokailut helposti hoituvat lennossa nopeilla, mahdollisesti epäterveellisillä vaihtoehdoilla. Onkin hyvä muistaa syödä säännöllisesti kunnon ruokaa ja suunnitella ateriansa etukäteen. Tee aina ostoslista ja käy ruokaostoksilla vain muutaman kerran viikossa. Älä mene myöskään nälkäisenä kauppaan Näin vältyt kauppojen houkutuksilta, joita joulun aikaan on monia.

2.    Nauti joululounaista- ja illallisista mutta vältä napostelua

Maistuvan joululounaan tai illallisen nauttiminen yhdessä ystävien ja perheen kanssa on hieno perinne, eikä niitä ole mitään syytä jättää väliin. Ei kannata tuntea syyllisyyttä näistä herkkuhetkistä, mutta koeta sen sijaan välttää napostelua aterioiden välissä. Töissä tarjotusta joulutortusta voi hyvin kieltäytyä kun tietää nauttivansa myöhemmin kolmen ruokalajin illallisen. Suosi terveellisiä välipaloja. Esimerkiksi Nutrilett-patukka tai – smoothie on hyvä vaihtoehto.

3.    Muista lautasmalli!

Vanha kunnon lautasmalli toimii myös jouluna. Täytä puolet lautasesta vihanneksilla, yksi neljäsosa kalalla/lihalla/kanalla ja loput perunalla/joululaatikoilla/riisillä.  Poista näkyvä rasva lihasta ja suosi lihavalmisteiden sijaan käsittelemätöntä lihaa, sillä siinä on vähemmän rasvaa.

4.    Muista nauttia ja olla realistinen

Joulunalusaika saattaa olla vuoden haasteellisin ajanjakso painollesi. Onkin hyvä olla realistinen ja asettaa tavoitteeksi enneminkin painon ylläpitäminen kuin painonpudotus.  Jos onnistut tässä, on paljon helpompaa lähteä karistamaan kiloja (mikäli niin haluat) joulun jälkeen.

Nauti joulusta, olet sen ansainnut!

Suosikit