Vähähiilihydraattiset keksit valmistuvat nopeasti ja voidaan tarjoilla kahvipöydässä.

Vähähiilihydraattiset maapähkinäkeksit

Vähähiilihydraattiset keksit, eli cookies, maapähkinällä on maukas ja astetta kevyempi pikkumakea, jossa maistuu myös suussa sulava karamelli. Täydellinen esimerkiksi kahvipöytään. Tällä ohjeella valmistat 18 keksiä. Nam!

Annokset: 18
Valmistusaika: 00:30:00
Kcal: 96,5

Ainesosat:

  • 250 g maapähkinävoita (ilman suolaa, tasainen koostumus)
  • 1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
  • 3 rkl vettä
  • 1,5 maustemitallista leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniliinisokeria
  • 1 maustemitallinen suolaa

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  2. Sekoita yhteen lämmin vesi ja pellavansiemenet, anna vetäytyä 15 minuuttia
  3. Sekoita tämän jälkeen kaikki aineosat yhteen kulhossa joko käsin tai kaapimella kunnes koostumus on tasainen
  4. Jaa taikina 18 yhtä suureen osaan ja pyöritä niistä palloja. Aseta pallot uunipellille ja painele lättänäksi haarukalla.
  5. Paista uunin keskitasolla 17-20 minuuttia (riippuen niiden paksuudesta). Keksien tulee olla täysin kypsiä. Jäähdytä ja tarjoile, tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Keksit voi myös pakastaa.

Ravintosisältö per keksi:

Kaloreita: 96,5

Kuitua (g): 1,4

Proteiinit (g): 3,5

Rasvaa (g): 6,2

Hiilihydraatteja (g): 5,9

Sokeria (g): 3,8

 

Ohjeen loi Evelina Söderholm

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit