vähähiilihydraattinen pataruoka kanalla

Vähähiilihydraattinen kanapata

Vähähiilihydraattinen ja proteiinipitoinen kanapata. Voit tehdä ruoasta vegaanisen vaihtamalla kanan soijasuikaleisiin ja käyttämällä vegaanista liemikuutiota. Voit myös vaihtaa riisin kukkakaaliriisiin. Tällä ohjeella valmistat neljä annosta, ja valmistusaika on 45 minuuttia.

Annokset: 4
Valmistusaika: 00:30:00
Kalorit: 321

Ainesosat:

  • 3 kanafileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tlk kookosmaitoa, kevyt (6,7 %)
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl currymaustetta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Tee näin:

  1. Hienonna sipuli ja raasta valkosipuli ja inkivääri.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli kevyesti. Lisää valkosipuli ja inkivääri.
  3. Lisää kana ja tomaattipyree, paista muutama minuutti.
  4. Lisää sitten tomaattimurska, kookosmaito, liemikuutio, suola, pippuri, curry ja chili.
  5. Sekoita hyvin ja kypsennä matalalla lämmöllä 30 minuuttia.
  6. Tarjoile esimerkiksi kukkakaaliriisin kanssa.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 321,3

Kuitu (g): 2,5

Proteiinit (g): 33,5

Rasva (g): 14,6

Hiilihydraatit (g): 13,6

Sokeri (g): 7,9

Reseptin loi Evelina Söderholm