juoksija

Miten treenata jos ei ole aikaa?

Me kaikki tiedämme, että pudottaakseen painoa täytyy syödä vähemmän kuin kuluttaa tai kuluttaa enemmän kuin syö. Kuulostaa helpolta mutta ei useinkaan ole sitä.

Ei ole helppoa syödä vähemmän, se vaatii yritystä, päättäväisyyttä ja paljon itsekuria. Ei ole myöskään helppoa kuluttaa enemmän, sekin vaatii päättäväisyyttä ja ennen kaikkea aikaa. Kuka meistä ei olisi luvannut päättäväisesti että NYT aloitan liikkumisen, ja luovuttanut hetken kuluttua koska ei yksinkertaisesti ole aikaa.

Tässä sinulle muutama vinkki, miten aloitat liikkumisen vaikka sinulla ei oikeastaan olisi aikaa.

1.   Ota hyvä startti jokaiseen päivään. Venyttele aamulla hitaasti ja hartaasti ja ajattele positiivisesti tulevasta, aktiivisesta päivästä.

2.   Jää bussista pois muutama pysäkkiväli aikaisemmin tai jätä auto kotiin. Kävele tai pyöräile perille aina kun pystyt. Pienikin matka on hyvästä.

3.   Jännitä ja vapauta vatsalihaksiasi 2-3 minuutin ajan 3 kertaa päivässä. Voit tehdä sen istuessa tai seisoessa vaikka silloin kun puhut puhelimessa tai teet ruokaa.

4.   Käytä portaita hissin sijaan aina kun mahdollista ja harppaa useampi porras kerrallaan.

5.   Päätä työpäiväsi aina siihen, että venyttelet käsiäsi, pyörität päätäsi puolelta toiselle ja kallistat ylävartaloasi puolelta toiselle. Tällä tavoin jätät työn ja huolet taaksesi ja kehosi voi rentoutua.

6.   Nyt olet valmis seuraavaan askeleeseen – varsinaiseen treenaamiseen. Aloita hitaasti, sinun ei tarvitse kuluttaa 5 kg ensimmäisen viikon aikana tai juosta 10 km. Jos et ole tottunut liikkumaan, aloita 10 minuutin kävelyllä 5 kertaa viikossa. Merkitse ajat kalenteriin ja pitäydy niissä. Jokaisella on aikaa 10 minuutin kävelylle.

7.   Lisää kävelyjen pituutta puoleen tuntiin 1-2 viikon jälkeen. Puoli tuntia ei ole paljon siitä 8 tunnista, joka sinulla on keskimäärin käytettävissä työpäivän jälkeen.

8.   Tärkeintä on, että pysyt päätöksessäsi etkä luovuta. Muistuta itseäsi ja tee suunnitelma seuraavan kuukauden ajaksi. Ensimmäisen kuukauden jälkeen voit lisätä vaativuutta hieman. Tärkeintä on kuitenkin että pysyt liikkeessä!

Suosikit