
Thai Green Curry
Haluatko maukkaan ja eksoottisen päivällisen, joka on myös terveellinen ja vähäkalorinen? Tämä Thai Green Curry -resepti tarjoaa uskomattoman maukkaan makumatkan aasialaiseen kulttuuriin ilman turhia kaloreita, sillä yksi annos sisältää vain 208 kaloria! Reseptillä valmistat 3 annosta. Voit myös pakastaa esivalmistetun kastikepohjan ja lisätä tuoreet vihannekset sulatusvaiheessa.
Valmistusaika: 00:15:00
Kalorit: 208
Aineosat:,Thai Green -kastikepohja:
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 150 g sokeriherneitä
- 100 g lehtimangoldia
- 100 g ituja
- Nippu tuoretta korianteria
- Tuore chili
- ½ rkl kurkumaa
- ½ rkl kuminaa
- ½ rkl korianteria
- 1 parsakaalin kukinto
- 1 litra kasvislientä
- vähäsuolainen
- 1 keltainen sipuli
- 4 vihreää chiliä (tuore)
- 2 kpl sitruunaruohoa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- Nippu tuoretta korianteria
Tee näin:
- Pohja: Hienonna sipuli
- valkosipuli ja chili. Irrota parsakaalin kanta ja paloittele se kuutioiksi. Poista halutessasi chilistä siemenet. Muussaa sitruunaruoho pyreeksi. Keitä kaikki aineosat
- paitsi Stevia
- kasvisliemessä 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen sekoita aineosat käsivatkaimella koostumukseltaan tasaiseksi ja lisää lopuksi Stevia.
- Pilko lehtimangoldi ja sokeriherneet paloiksi. Jos sinulla on spiraalileikkuri
- voit leikata porkkanoista ja kesäkurpitsasta ”nuudeleita”. Lisää lehtijuurikas
- sokeriherneet
- porkkana ja kesäkurpitsa kastikepohjaan. Kuumenna kastike ja anna kiehua 2-3 minuutin ajan. Viimeistele annos chilillä
- iduilla ja tuoreella korianterilla.
Per annos:
Kalorit: 208,2
Kuitu (g): 10,1
Proteiini (g): 10,3
Rasva (g): 3,5
Hiilihydraatti (g): 35
Sokeri (g): 16,8
Reseptin loi Evelina Söderholm