• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Vegaaneille sopivan Sahrami ohrarisoton ohje

Sahrami ohrarisoton ohje

Sahrami ohrarisoton valmistus vaatii hieman aikaa ja esivalmisteluja. Liottamisen ja hauduttamisen aikana sinulla on mahdollisuus puuhastella muiden asioiden parissa! Ateria sisältää paljon proteiinia ja kuitua, ja mikä parhainta – se sopii myös vegaaneille!

Aineosat:

  • 1 dl ohrasuurimoita, tummaa tai vaaleaa
  • 1,5 dl kuivia mungopapuja
  • 1 keltainen sipuli
  • 10 g kasvisliemikuutio
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 g sahrami
  • 110 g vihreitä herneitä
  • 1,5 tl suolaa
  • Pippuria maun mukaan

Tee näin:

  1. Päivää aikaisemmat esivalmistelut: liota mungopavut ja ohrasuurimot. Säilytä jääkaapissa.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyn kanssa
  3. Sekoita joukkoon sahrami, kurkuma ja kasvisliemikuutio
  4. Lisää vesi, suola, pippuri ja liotetut ohrasuurimot sekä mungopavut
  5. Anna hautua tunnin verran matalalla lämmöllä. Sekoita silloin tällöin
  6. Lisää vihreät herneet
  7. Anna tämän jälkeen vetäytyä 15 minuutin ajan ennen tarjoilua

Ravintosisältö:

Kalorit: 545,3

Kuidut (g): 20,4

Proteiini (g): 25,5

Rasva (g): 8,5

Hiilihydraatit (g): 84,9

Sokeri (g): 9,6

 

Ohjeen laatinut Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita