Resepti: Vähäkalorinen Portobello-purilainen

Portobello-purilainen

Tämä astetta terveellisempi purilaisversio sisältää vain 208 kaloria, mutta maistuu taivaallisen hyvältä. Reseptissä perinteiset hampurilaissämpylät korvataan maukkailla Portobello-sienillä. Vähäisen kalorisisällön ansiosta Portobello-purilainen sopii nautittavaksi esimerkiksi painonpudotuksen yhteydessä ja osana niukkaenergiaista dieettiä. Värikäs, maukas ja terveellinen – mitä muuta hampurilaiseltasi kaipaat!

Annokset: 1
Valmistusaika: 00:15:00
Kcal: 208

Aineosat:

  • 2 Portobello-sientä
  • 1 tl rypsiöljyä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta

Kastike:

  • ½ pakettia valkoisia papuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • Punakaalia
  • Tomaattia
  • Porkkanaa
  • Keltaista paprikaa
  • Kesäkurpitsaa
  • Tuoretta persiljaa

Tee näin:

  1. Kastike: Laita keitetyt pavut, valkosipuli ja vesi tehosekoittimeen ja sekoita kunnes koostumus on tasainen.
  2. Portobello-sienet: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. puhdista Portobello-sienet ja poista kanta. Jaa öljy, pippuri ja paprikajauhe sienien sisään. Laita sienet sisäpuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Kasvikset: Paloittele tai viipaloi kasvikset.
  4. Aloita purilaisen kokoaminen laittamalla Portobello-sieni pohjalle, tämä jälkeen kastiketta ja kasvikset. Viimeistele purilainen laittamalla toinen Portobello kanneksi. Tarjoile!

Per annos:

Kalorit: 208,3

Kuitu (g): 11,6

Proteiini (g): 13,6

Rasva (g): 7,1

Hiilihydraatit (g): 19,2

Sokeri (g): 4,2

Reseptin loi Evelina Söderholm

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit