• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Kuva: Turskaa tomaattikastikkeessa, annoksen päällä persiljanlehti. Lautasen vieressä kirsikkatomaatteja.

Paistettua turskaa tomaatin ja valkosipulin kera

  • Annoksia 4
  • Valmistusaika 00:35:00
  • Kalorit

Ainesosat:

  • 800 g turskaa, (nahatonta ja ruodotonta)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 100g tomaattipyrettä
  • 0,3 teelusikallista punaista chiliä
  • 1 dl omenamehua
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • 4 tomaattia
  • ½ dl rapsiöljyä
  • Tuoretta basilikaa

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Hienonna valkosipuli ja pilko sipuli kuutioiksi. Kuullota pienessä määrässä oliiviöljyä.
  3. Lisää tomaattipyree ja hienonnettu chili ja anna hautua hetki sipulien kanssa.
  4. Lisää omenamehu ja lisää kastikkeeseen maun mukaan sokeria, suolaa ja pippuria.
  5. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele turskafileet ja tomaattisiivut uunivuokaan.
  6. Levitä tomaattikastiketta tasaisesti kalan päälle ja pirskottele päälle rapsiöljyä.
  7. Paista uunissa 20 minuuttia ja koriste tuoreella basilikalla.

 

Nauti!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita