_
Vähäkalorinen kukkakaali-kasvis-kulho

Kukkakaali-kasvis-kuppi

Cauli-Veggie Bowl, eli kukkakaali-kasvis-kuppi, sopii niin lounaaksi kuin päivälliseksi. Tässä reseptissä voit itse päättää mitä kasviksia ja mausteita haluat käyttää. Voit esimerkiksi korvata timjamin karrilla tai chilillä. Jos haluat korvata osan kasviksista, niin esimerkiksi paprika, punajuuret ja parsakaali sopivat mainiosti uunissa valmistettavaksi.

Tämä resepti on vähäkalorinen ja täynnä jännittäviä makuja – ja mitä parhainta, voit muokata siitä juuri sinun makuisesi! Jos noudatat kaloriniukkaa dieettiä, sopii tämä yhden annoksen resepti erinomaisesti dieettiisi.

Annokset: 1
Valmistusaika: 00:40:00
Kcal: 345

Aineosat:

  • 5 pientä porkkanaa
  • ½ lanttu
  • ¼ kukkakaali (kukinto)
  • ½ kurpitsa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl rypsiöljyä

Kukkakaaliriisi:

  • ¼ kukkakaalin kukinto
  • 1 valkosipulinkynsi

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Huuhtele ja pilko porkkana, lanttu ja kurpitsa kuutioihin, noin 2x2 cm. Huuhtele kukkakaali ja irrota kukinnot.
  2. Kaada öljy, halutessasi hieman vettä, puristetut valkosipulinkynnet, basilika sekä timjami suureen kulhoon, ja sekoita niistä marinadi. Lisää joukkoon kaikki kasvikset ja pyörittele ne marinadissa. Kumoa kasvikset tämän jälkeen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa 40 minuuttia.
  3. Kukkakaaliriisi ja kastike: Raasta tai murenna kukkakaalin kukinnot muruiksi. Keitä vettä ja anna kukkakaalin valmistua kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.
  4. Tarjoile kukkakaaliriisi uunikasviksien kera.

Per annos:

Kaloria: 345,6

Kuitu (g): 21,3

Proteiini (g): 13

Rasva (g): 7,6

Hiilihydraatti (g): 64,3

Sokeri (g): 27

Reseptin on luonut Evelina Söderholm

Suosikit