kasviswokki kookosmaidolla

Kasviswokki kookosmaidolla

Tämä on resepti kasviswokista, jossa on käytetty kookosmaitoa ja runsaasti kasviksia. Se sisältää alle 600 kaloria per annnos ja reseptin ainekset riittävät 2 annokseen. Matalahiilihydraattisen wokin valmistamiseksi riisinuudelit voidaan vaihtaa papupastaan.

Valmistusaika: 00:20:00
Kalorit: 592

Ainesosat:

  • ½ pakkaus kookosmaitoa
  • kevyt (6
  • 7 %)
  • 2 dl maapähkinävoita
  • suolaton
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ lime
  • 1 tl sriracha-kastiketta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pakkaus riisinuudeleita
  • 2 dl edamame-papuja
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • ½ keltainen sipuli
  • 2 kpl paprikaa
  • 2 rkl keltajuurta
  • 2 dl sokeriherneitä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 nippu korianteria

Tee näin:

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää edamame-pavut viimeisen minuutin ajaksi.
  2. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.
  3. Hienonna inkivääri ja valkosipuli.
  4. Sekoita kattilassa kookosmaito
  5. maapähkinävoi
  6. vesi
  7. soijakastike
  8. hienonnettu inkivääri ja valkosipuli
  9. hunaja ja sriracha-kastike sekä purista mehu limestä.
  10. Lämmitä kastiketta miedolla lämmöllä.
  11. Suikaloi sipuli
  12. paprika ja sokeriherneet.
  13. Lämmitä öljy wokki- tai paistinpannussa keskilämmöllä.
  14. Kuullota sipulia noin 5 minuuttia
  15. lisää tomaatti ja paista 5 minuuttia.
  16. Lisää lämpöä ja lisää pannulle paprika ja keltajuuret
  17. paista 2–3 minuuttia.
  18. Lisää sokeriherneet ja paista 1 minuutti.
  19. Lisää kastike ja nuudelit. Lämmitä ja tarjoile.
  20. Lisää pinnalle seesaminsiemeniä ja korianteria.

Annosta kohti:

Kalorit: 592

Kuitua (g): 8,2

Proteiinia (g): 16,6

Rasvaa (g): 24,6

Hiilihydraattia (g): 72,9

Sokeria (g): 11,9

Evelina Söderholmin resepti