
Hyvä välipala painonpudotukseen
Miksi välipala on tärkeä?
Päivittäinen energiansaanti tulisi jakaa 4 – 6 ateriaan, joista osa on täyttävämpiä ja osa pienempiä. Välipala auttaa pitämään verensokerin tasaisena suurempien aterioiden välissä. Tasainen verensokeri pitää myös kylläisyyden tunnetta yllä, mistä saattaa olla hyötyä myös painonpudotuksessa.
Kuinka suuri välipalan tulisi olla?
Välipalan koko riippuu täysin siitä, kuinka paljon energiaa sinun tulisi päivän aikana saada, kuinka paljon olet jo energiaa saanut.
Hyvä perussääntö: Terveellisen ja riittävän välipalan tulisi olla noin 150 – 200 kilokaloria.
Hyvä välipala auttaa jaksamaan
Välipalojen avulla vältyt verensokerin heittelyltä, jota saattaa esiintyä, jos aterioiden väli jää liian pitkäksi. Suositeltavaa on valita välipaloja, jotka sisältävät hitaita hiilihydraatteja. Hitaiden hiilihydraattien nauttiminen nopeiden hiilihydraattien sijasta ehkäisee verensokerin äkilliset heilahtelut.
Hyviä esimerkkejä hitaista hiilihydraateista:
- Täysjyvätuotteet, kuten kaurahiutaleet, täysjyväleipä
- Palkokasvit
- Rahka
- Jogurtti
Yritä välttää nopeiden hiilihydraattien nauttimista.
Esimerkkejä nopeista hiilihydraateista:
- Vaalea leipä
- Makeiset
- Sokerilliset limsat ja mehut
Mitä syödä välipalaksi? Hyviä välipalaideoita
- Kevytjogurtti
- Ateriankorvikkeet, esimerkiksi Nutrilett -välipalapatukat
- Hedelmät
- Hedelmäsalaatti rahkalla
- Marjat
- Kasvikset
- Suolattomat pähkinät
- Kaurahiutaleet rasvattomalla maidolla
- Näkkileipä kevytjuustolla
- Smoothiet