Päivittäinen energiansaanti tulisi jakaa 4 – 6 ateriaan, joista osa on täyttävämpiä ja osa pienempiä. Välipala auttaa pitämään verensokerin tasaisena suurempien aterioiden välissä. Tasainen verensokeri pitää myös kylläisyyden tunnetta yllä, mistä saattaa olla hyötyä myös painonpudotuksessa.
Välipalan koko riippuu täysin siitä, kuinka paljon energiaa sinun tulisi päivän aikana saada, kuinka paljon olet jo energiaa saanut.
Hyvä perussääntö: Terveellisen ja riittävän välipalan tulisi olla noin 150 – 200 kilokaloria.
Välipalojen avulla vältyt verensokerin heittelyltä, jota saattaa esiintyä, jos aterioiden väli jää liian pitkäksi. Suositeltavaa on valita välipaloja, jotka sisältävät hitaita hiilihydraatteja. Hitaiden hiilihydraattien nauttiminen nopeiden hiilihydraattien sijasta ehkäisee verensokerin äkilliset heilahtelut.
Yritä välttää nopeiden hiilihydraattien nauttimista.
Käytämme evästeitä verkkosivuston toiminnan mahdollistamiseksi, sekä analysointia, personoituja tarjouksia, viestintää ja kiinnostuksenkohteisiin perustuvaa mainontaa varten. Klikkaa ‘OK’ hyväksyäksesi kaikki evästeet, ‘Ei kiitos’ hyväksyäksesi ainoastaan välttämättömät evästeet, tai klikkaa tästä lukeaksesi lisää & hylätäksesi evästeitä.