kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen

Todella hyvä kasvishampurilainen, leivän kanssa tarjoiltuna – voit myös tarjota sen salaattilautasena saadaksesi kevyemmän vaihtoehdon tai syödä sen salaatin kansssa, mikäli et halua leipää. Reseptistä riittää 6 kasvishampurilaiseen ja ne on todella helppo valmistaa.

Annokset: 6
Valmistusaika: 00:25:00
Kcal: 458

Ainesosat:

  • 2 pakkausta mustia papuja
  • 3 kpl keskikokoisia perunoita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ punasipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 nippu korianteria
  • 1 rkl savunmakuista paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 6 kpl hampurilaisleipää

Tomaattikreemi:

  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 dl valkoisia papuja

Lisäksi:

  • 1 tomaatti
  • 1 pussillinen babyleaf mix -salaattia
  • ½ punasipulia

Tee näin:

  1. Kuori ja keitä perunat. Kaada vesi pois ja soseuta perunat.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna kaurahiutaleet tehosekoittimessa – jätä sivuun odottamaan.
  4. Huuhtele pavut ja sekoita ne mausteiden ja puristetun valkosipulin kanssa taikinaksi tehosekoittimessa.
  5. Hienonna sipuli ja korianteri.
  6. Sekoita perunat paputaikinan, punasipulin ja korianterin kanssa, lisää kaurahiutaleet ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  7. Muotoile 6 hampurilaispihviksi ja paista uunissa 15 minuuttia.
  8. Ota ulos uunista ja käännä – paista vielä 10 minuuttia.
  9. Tee tomaattikreemi huuhtelemalla valkoiset pavut ja hienonna ne aurinkokuivattujen tomaattien kanssa tehosekoittimessa.
  10. Tarjoile hampurilaispihvit hampurilaisleivän, viipaloidun tomaatin, suikaloidun sipulin ja tomaattikreemin kanssa.

Annosta kohti:

Kalorit: 458,6

Kuitua (g): 10,2

Proteiinia (g): 10,5

Rasvaa (g): 14,3

Hiilihydraattia (g): 65,4

Sokeria (g): 12

Evelina Söderholmin resepti

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit