3 terveellistä ja herkullista välipalavaihtoehtoa

3 terveellistä ja herkullista välipalavaihtoehtoa

Tarvitsemme usein hiukan lisäpotkua päivään ja varsinkin iltapäivästä saattaa iskeä himo napostella jotakin. Herkullisten mutta terveellisten välipalavaihtoehtojen valmistamiseen ei kuitenkaan aina ole aikaa.

Tässä 3 hyvää ja nopeaa vaihtoehtoa kokeiltavaksi.  Ne sisältävät hyvälaatuista rasvaa, pitävät verensokerin tasaisena ja olon kylläisenä.
1.    Avokadot. Avokadot ovat kätevä kantaa mukana, helppo lusikoida suoraan kuoresta ja maistuvat hyvältä sellaisenaan, salaatissa tai leivän päällä. Halutessasi pirskottele päälle hiukan sitruunamehua sekö mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria.

2.    Mantelit. Mantelit ovat täydellinen välipala: ne ovat herkullisia, kuitupitoisia ja vievät pois naposteluhimon. Pysy kuitenkin kohtuudessa, sillä mantelit sisältävät runsaasti kaloreita. Pieni kourallinen riittää.

3.    Jogurtti. Jogurtti sisältää runsaasti proteiinia, mikä auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja sanomaan ei epäterveellisille houkutuksille. Suosi vähäsokerisia ja sokerittomia vaihtoehtoja. Luonnonjogurttiin saa makeutta pienellä määrällä hunajaa.

Suosikit