• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Tarjoile vähähiilihydraattiset sämpylät esimerkiksi juuston ja salaatin kera.

Tällä reseptillä valmistuu vähähiilihydraattiset ja gluteenittomat sämpylät, joiden keveyden salaisuus piilee raejuustossa. Mehevät sämpylät ovat proteiinipitoisia ja ne sopivat syötäväksi niin aamupalalla, lounaalla tai vaikkapa välipalaksi. Tällä reseptillä valmistat 5 sämpylää.

  • Annoksia 5
  • Valmistusaika 00:15:00
  • Kalorit 175,2

Ainesosat:

  • 125 g raejuustoa
  • 3 munaa
  • 2 rkl psylliumjauhetta
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 ml suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
  2. Sekoita kaikki aineosat yleiskoneessa taikinaksi, lukuun ottamatta kurpitsansiemeniä. Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreitä. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Sivele päälle vettä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet
  4. Paista uunin keskitasossa 15 minuuttia
  5. Anna jäähtyä
  6. Sämpylät säilyvät huoneenlämmössä muutaman päivän. Ne voidaan myös pakastaa.

Ravintosisältö:

Kaloreita: 175,2

Kuitua (g): 4,4

Proteiinit (g): 10,1

Rasvaa (g): 12,8

Hiilihydraatteja (g): 2,8

Sokeria (g): 1,5

 

Ohjeen loi Evelina Söderholm

 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita