• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Suklaakakku kaakaosta on vähähiilihydraattinen jälkiruoka, jonka koristeluun sopii esimerkiksi mansikat.

Etkö pidä liian makeista kakuista? Siinä tapauksessa ihastut varmasti tähän vähähiilihydraattiseen suklaakakkuun, jossa on aikuiseen makuun sopiva kahvin vivahde ja joka on valmistettu kaakaosta. Reseptistä tulee noin 10 palan kakku, ja sen paistamiseen kuluu vain 50 minuuttia. Täydellinen seurassa nautittavaksi!

Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 12 kpl tuoreita taateleita
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl vähärasvaista kaakaota
  • 1 rkl vahvaa kahvia
  • 1 dl makeutusainetta*

*makeutusaineen (erytritoli) hiilihydraatit eivät imeydy elimistöön sokerin tavoin

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen
  2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan
  3. Sekoita taatelit (joista on poistettu kivet) ja kananmunan valkuaiset yleiskoneessa
  4. Lisää sitten öljy vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen
  5. Lisää maito ja kahvi vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen
  6. Lisää sitten kaakao ja mantelijauho, sekoita taikina sileäksi
  7. Kaada taikina valkuaisvaahdon päälle ja sekoita varovasti, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Kaada taikina pyöreään, halkaisijaltaan n. 18 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla
  8. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia
  9. Anna kakun levätä hetken ennen tarjoilua
  10. Voit tarjoilla kakun sellaisenaan tai marjojen ja kermavaahdon kanssa

Per annos:

Kaloreita: 197,6

Kuitua (g): 4,5

Proteiinia (g): 5,8

Rasvaa (g): 16

Hiilihydraatteja (g): 6,8

Sokeria (g): 5,6

 

Annoksia: 10

Valmistusaika taikinalle: 15 min

Paistoaika: 50 min

Reseptin tyyppi: Kakku

 

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita