Vähähiilihydraattinen näkkileipä maistuu herkulliselta esimerkiksi avokadolevitteen kanssa.

Vähähiilihydraattinen näkkileipä

Näkkileipä maistuu niin aamupalalla, kevyeksi lounaaksi tai vaikkapa välipalaksi. Tämä mantelijauhoista valmistetun näkkileivän ohje on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen. Pidä nälkä loitolla ja nauti näkkileipä haluamiesi lisukkeiden kanssa. Tällä ohjeella valmistat 20 palaa näkkileipää.

Annokset: 20
Valmistusaika: 02:20:00
Kcal: 101,4

Ainesosat:

  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä, kokonainen
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl chian siemeniä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 tl suolaa
  • 4 dl vettä

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa, lisää tämän jälkeen kiehuva vesi ja sekoita. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  2. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
  3. Laita paistumaan uunin keskiosaan 30 minuutiksi. Ota pelti pois uunista ja jaa näkkileipä paloiksi. Paista tämän jälkeen vielä ylimääräiset 1,5 tuntia.
  4. Avaa uuninluukku ja tarkista, että leipä on kuiva ja kova. Jos leipä ei tunnu vielä valmiilta, jätä leipä uuniin ja anna sen valmistua jälkilämmöllä.
  5. Ota pelti pois uunista ja anna leivän jäähtyä
  6. Säilytä jääkaapissa

Ravintosisältö:

Kalorit: 101,4

Kuitua (g): 2,3

Proteiinia (g): 2,9

Rasvaa (g): 9,2

Hiilihydraatteja (g): 0,8

Sokeria (g): 0,2

 

Reseptin loi Evelina Söderholm

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit