vähähiilihydraattinen lasagne kesäkurpitsasta

Vähähiilihydraattinen lasagne kesäkurpitsalla

Kokeile vähähiilihydraattista lasagnea kesäkurpitsasta, joka on terveellisempi versio perinteisestä lasagnesta. Valmista ruoka hyvällä omallatunnolla ja nauti uusista makuelämyksistä. Lisäksi saat runsaasti proteiineja. Tällä ohjeella valmistat neljä annosta. Täydellinen tarjottava illallisvieraille – ylijäämistä saat erinomaisen lounaan seuraavalle päivälle!

Valmistusaika: 00:30:00
Kalorit: 267

Ainesosat:

  • 400 g jauhelihaa (5 %)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keltainen sipuli
  • 1 tuore chili
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl vettä
  • 1 prk rahkaa 7
  • 1 %
  • 1 kesäkurpitsa (450 g)
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai veitsellä 0
  3. 5 cm paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Laita viipaleet sivuun ja ripottele päälle suolaa. Anna levätä 10 minuuttia. Kuivaa neste
  5. käännä viipaleet ja ripottele suolaa toiselle puolelle. Anna levätä toiset 10 minuuttia
  6. ja kuivaa sitten neste pinnalta.
  7. Hienonna sipulit ja chili. Kuumenna öljy paistinpannulla
  8. kuullota sipuli
  9. chili ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja kypsennä hyvin. Lisää sitten tomaattimurska
  10. tomaattipyree ja vesi. Lisää lopuksi kaikki mausteet ja anna hautua muutama minuutti.
  11. Levitä kesäkurpitsalevyt
  12. jauheliha ja rahka kerroksittain uunivuokaan. Lisää viimeiseksi rahkaa ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 266,8

Kuitu (g): 3,1

Proteiinit (g): 27,5

Rasva (g): 10,2

Hiilihydraatit (g): 16,2

Sokeri (g): 12,8

Reseptin loi Evelina Söderholm