Pikkupurtavaksi ja makeannälkään terveelliset suklaanmakuiset korvapuustit

Maukkaat kinuskikorvapuustit

Maukas pikkupurtava: suklaanmakuiset kinuskikorvapuustit

Hemmottele itseäsi ja leivo terveellisiä, mutta maukkaita suklaanmakuisia kinuskikorvapuusteja. Nämä pikkupurtavat ovat täydellisiä kahvipöytään!

Aineosat:

Taikina:

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 150 g kaurajauhoja
  • 100 – 150 g kuitu- tai täysjyväjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 25 g voita
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g Sukrin Melis
  • 30 g Sukrin Gold
  • 1 rkl hunajaa

Täyte:

  • 1 purkki Dulce de Leche (kinuskikastike)
  • 1 Nutrilett Dark Chocolate, paloina
  • 50 g tummaa suklaata, paloiteltuna
  • 50 g maapähkinöitä, rouhittuna
  • 1 kpl kananmuna, voiteluun

Tee näin:

  1. Lämmitä maito ja vesi kattilassa kädenlämpöiseksi yhdessä voin, Sukriinin ja hunajan kanssa.
  2. Murenna joukkoon hiiva.
  3. Sekoita loput kuivista aineosista yhteen (jauhota, kardemumma ja suola)
  4. Kaada neste kulhoon ja lisää jauhoja varovasti nesteen joukkoon.
  5. Vaivaa taikina kunnolla ennen nostattamista. Alustamisen jälkeen anna taikinan kohota
    huoneenlämpöä hieman lämpimämmässä paikassa noin 45 minuuttia.
  6. Jaa taikina tämän jälkeen kahteen osaan ja muotoile molemmat kappaleet suorakulmioksi.
  7. Voitele pinnalle riittoisa määrä Dulce de Leche (kinuskikastike) ja ripottele Nutrilett-patukan palat, rouhitut pähkinät ja suklaa.
  8. Rullaa taikina kiinni ja leikkaa se veitsellä siivuiksi. Aseta siivut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja anna nousta vielä toiset 45 minuuttia.
  9. Voitele siivut kananmunalla ja paista 12-15 minuuttia 200 asteessa.