
Maukkaat kinuskikorvapuustit
Maukas pikkupurtava: suklaanmakuiset kinuskikorvapuustit
Hemmottele itseäsi ja leivo terveellisiä, mutta maukkaita suklaanmakuisia kinuskikorvapuusteja. Nämä pikkupurtavat ovat täydellisiä kahvipöytään!
Aineosat:
Taikina:
- 300 g vehnäjauhoja
- 150 g kaurajauhoja
- 100 – 150 g kuitu- tai täysjyväjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1,5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 25 g voita
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 100 g Sukrin Melis
- 30 g Sukrin Gold
- 1 rkl hunajaa
Täyte:
- 1 purkki Dulce de Leche (kinuskikastike)
- 1 Nutrilett Dark Chocolate, paloina
- 50 g tummaa suklaata, paloiteltuna
- 50 g maapähkinöitä, rouhittuna
- 1 kpl kananmuna, voiteluun
Tee näin:
- Lämmitä maito ja vesi kattilassa kädenlämpöiseksi yhdessä voin, Sukriinin ja hunajan kanssa.
- Murenna joukkoon hiiva.
- Sekoita loput kuivista aineosista yhteen (jauhota, kardemumma ja suola)
- Kaada neste kulhoon ja lisää jauhoja varovasti nesteen joukkoon.
- Vaivaa taikina kunnolla ennen nostattamista. Alustamisen jälkeen anna taikinan kohota
huoneenlämpöä hieman lämpimämmässä paikassa noin 45 minuuttia. - Jaa taikina tämän jälkeen kahteen osaan ja muotoile molemmat kappaleet suorakulmioksi.
- Voitele pinnalle riittoisa määrä Dulce de Leche (kinuskikastike) ja ripottele Nutrilett-patukan palat, rouhitut pähkinät ja suklaa.
- Rullaa taikina kiinni ja leikkaa se veitsellä siivuiksi. Aseta siivut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja anna nousta vielä toiset 45 minuuttia.
- Voitele siivut kananmunalla ja paista 12-15 minuuttia 200 asteessa.