• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Henkilökuva: Hymyilevä Nutraaja, Sanni on saavuttanut painonhallintatavoitteensa.

Kaksikymmentä kiloa vuoden 2012 marraskuusta laihduttanut Sanni Vihriälä tuntee vasta nyt olevansa oikeasti se, jona on aina itseään pitänyt.

– Ylipainoisenakin tunsin sisälläni olevani tämän kokoinen. Parasta kuitenkin on se, että nyt kykenen samaan, mitä joissakin ihmisissä olen ihaillut. Nähdessäni esimerkiksi lastenvaunujen kanssa hölkkääviä “superäitejä” olen ihmetellyt, miten he pystyvät siihen. Nyt itse hölkkään kauppaan – kahden lapsen kanssa, nyt minä olen se “superäiti”.
Vihriälä on varma, että hänen asenteensa syömistä kohtaan ovat muuttuneet loppuelämäksi.
– Ennen laihduttamistani ruokailutottumukseni ja ateriarytmini olivat vääriä. Löysin aina tekosyitä syömiselle, enkä huomannut, että ruoalla palkitseminen teki itselleni vain huonoa. En myöskään ymmärtänyt, että elämäntapamuutoksen voisi tehdä heti eikä kymmenen kilon jälkeen.
Siinä missä Vihriälä aikaisemmin palkitsi itseään syömisellä, saa hän nykyään saman hyvän olon tunteen ja täyden rentoutumisen urheilusta.
– Olen joka päivä onnellinen siitä, ettei mahani ole tiellä, vaatteeni eivät kiristä ja että peilikuvani näyttää siltä kuin pitääkin!


Laihduttaminen on aina vaivan arvoista

Vihriälä on saanut kiitosta siitä, että hän on antanut kasvot Nutrilett-laihduttamiselle ja on muille aito todistusaineisto onnistumisesta.  Hänen laihdutusprojektinsa on herättänyt myös ivallisia kommentteja.
– Kohtaamani negatiivisuus on ollut hämmentävää. Laihdutuksen aloittaessani kuulin, etten siinä tule onnistumaan. Mutta laihduttamisestasi määräät vain sinä itse!
Vihriälää mietityttää, keneltä se on ylipäänsä poissa, jos reilusti ylipainoinen laihtuu, kuka siinä häviää? Häneltä myös kyseltiin, meinaako hän ”nutrata” koko elämänsä.
– Jos on näin helppo tapa laihtua, niin miksei sitä käyttäisi? Nykyään Nutrilett-tuotteet helpottavat elämää ja käytän tuotteita pitämään päivittäisen kalorimäärän sopivalla tasolla.
Vaikka ilkeydet satuttivat alussa, ne eivät enää haittaa samalla tavalla. Hän silti toivoo, että ihmiset jättäisivät kielteiset kommenttinsa lausumatta heille, jotka laihduttamista harkitsevat. Hän on pahoillaan eniten siitä, jos yritys elämäntapamuutokseen kariutuu jollakin siihen, kun kuulee väärällä hetkellä, miten turhaa on edes yrittää, kun ei kuitenkaan pääse tavoitteeseen, eivätkä kilot kuitenkaan pysy poissa. Vihriälä korostaa, että vaikka jostain syystä kilot pamahtaisivatkin takaisin, niin laihduttaminen on aina ollut vaivan arvoista.

Kaikissa meissä asuu pieni itsekuri!    
Vihriälää harmittaa, että jotkut ihmiset eivät malta edes kahta päivää ”nutrata”. Sitä kautta hän itse oppi syömään usein ja pieniä annoksia.
– Pikkuhiljaa pystyin ennakoimaan nälän kellosta ja huomasin voivani paljon paremmin sekä henkisesti että fyysisesti. Säännöllinen ateriarytmi auttaa hillitsemään mielihaluja, kun ei pääse nälkä yllättämään.
– Olisinpa itse tajunnut jo parikymppisenä, ettei tarvitse olla ylipainoinen!
– Minulla ei ole ollut energisyyttä varhaisaikuisuudessa; luulin aiemmin, etten pysty hölkkäämään edes muutamaa tolpan väliä, ja nyt menee jo kymmenen kilometriä. Aikaa liikkumiselle löytyy aina, vaikka kuntopiirin muodossa omassa olohuoneessa.
Samoin aina voi itse valita, mitä syö. Vihriälän mielestä on harmillista, että ne huonot valinnat ovat niin esillä kaupoissa. Mutta siinäkin tilanteessa kyse on valinnoista – aina voi ottaa mieluummin sen porkkana- kuin karkkipussin.
Vihriälä kehottaa laihduttajaa myös pohtimaan mihin pyrkii ja miksi.
– Kumpi ihminen sinä olet, ylipainoinen vai se hoikempi? Haluatko liikkua ja elää pitkään? Mikään ei ole mahdotonta, ja kaikki voivat olla onnistujia.  Oma elämä on oikeasti arvokas, koskaan ei ole liian myöhäistä muttei liian aikaistakaan elämänsä muuttamiselle.

Intohimona muiden auttaminen

Sanni Vihriälä on aina tykännyt auttaa ihmisiä ja niin idea blogista alkoi pikkuhiljaa hahmottua.

– Jos yksikin ihminen saa jotain hyvää siitä, niin kirjoittaminen on ollut sen arvoista. Haluan olla se, joka ei luovuta vaan tsemppaa heitä, jotka meinaavat luovuttaa. Minulle saa laittaa sähköpostia vaikka illalla, jos tarvitsee tukea.
Muutenkin Vihriälän elämä on mennyt täysin uusiksi laihduttamisen myötä. Hän on jo valmistunut hyvinvointikonsultiksi Trainer Labista ja Personal trainer hänestä tulee syyskuussa.
– Halusin saada ammattitaidon, jotta voin paremmin auttaa myös muita onnistumaan. Suomesta on muokkautumassa mini-USA, mikä on huono asia varsinkin lapsille, joiden rasvasolut ovat juuri kehittymässä. Oltuani koko elämäni isokokoisena tiedän, ettei se ole kenellekään hyväksi. Halusin saada työkalut ihmisten kohtaamiseen, jotta osaisin sanoa terveyden kannalta oleelliset syyt, miksi pitäisi laihtua.
Vihriälä haluaakin tulevaisuudessa työskennellä hyvinvointikonsulttina tai Personal trainerina täyspäiväisesti.
– Se antaa niin paljon! Olen löytänyt kutsumusammattini, sen mikä minä olen.

 

www.facebook.com/nutrilettsuomi

Aiheeseen liittyviä artikkeleita