Rieskalasagne

3–4 hengelle

Valmistusaineet:

  • 2–3 valkosipulin kynttä
  • ½–1 keltasipuli
  • 1 keskivahva punainen chili
  • 1 rs jauhelihaa (tässä on käytetty sian jauhelihaa)
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 suuri porkkana raasteena
  • Suolaa, pippuria ja basilikaa
  • 0,5 dl vettä
  • 4 spelttirieskaa
  • 1 rasia (400 g) vähärasvaista raejuustoa
  • 200 g juustoraastetta
  • Öljyä paistamiseen

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen (ylä- ja alavastus päälle).
  • Silppua valkosipuli, sipuli chili ja paista ne pannulla tilkassa ruokaöljyä.
  • Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
  • Lisää tomaattipyree ja -murska, porkkanaraaste, mausteet ja vesi.
  • Levitä uunivuokaan kerros jauhelihatäytettä, sen päälle kaksi rieskaa ja rieskojen päälle raejuustoa. Toista kerran ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.
  • Paista uunin keskitasolla, kunnes juusto on kullanruskeaa (n. 30 minuuttia).